Unwrapped's digitale bøsse for TV-aksjonen. Bli med å spleis for et plastfritt hav!
2 950 kr
8 givere
33 dager igjen

En tjeneste fra SpareBank 1

2 950 kr42 % av 7 000 kr

Unwrapped's digitale bøsse for TV-aksjonen. Bli med å spleis for et plastfritt hav!

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Vi skal redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.

Hei alle miljø - og plastkrigere der ute! 

Vi er selvsagt utrolig fornøyde med årets tema og fokus. Havet er truet, men det finnes heldigvis løsninger. Bli med i kampen mot plast i havet, hvert bidrag nytter. 💙

Hva går pengene til? 

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. TV-aksjonsmidlene er øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Pengene som blir samlet inn går uavkortet til TV-aksjonen og blir utbetalt direkte til TV-aksjonen sin konto. Se hva du kan bidra med til TV-aksjonenFoto: Mona Hauglid i samarbeid med årets TV-aksjon (Arendal) Modell: Megan (gründeren bak Unwrapped)

Unwrapped 

// Plastfritt Økologisk Lokalt //

Unwrapped fokuserer på hvordan vi kan kutte bruken av unødvendig plast og emballasje. Sammen kan vi forebygge og stanse tilførselen av ny plast, ved å bli bevisste på at det finnes alternativer og benytte oss av dem. Målet vårt er å øke tilgjengeligheten til plastfrie og miljøvennlige produkter slik at du som enkeltperson lettere kan ta grønne valg. Vi ønsker samtidig å inspirere og engasjere til en mer bærekraftig hverdag. 

Sammen med deg, myndigheter og næringsliv kan vi redusere bruken av unødvendig plast. "Vi kan skape en bølge av endring", WWF


Tips til hvordan kan vi unngå plast i hverdagen: 

 • Bruk handlenett! Legg nettene i bilen, veska og sekken. Da har du de alltid tilgjengelige.
 • Tenk på emballasje. Kjøp og spis mer av det som ikke er pakket inn i plast. Ta gjerne med egne nett når du handler frukt og grønt. Bruk butikker med fokus på mindre emballasje og mat i løsvekt.
 • Nekt å bruke det du ikke kan gjenbruke. Ta med egen kopp, vannflaske, bestikk og sugerør. 
 • Bruk det du har i skapet. Gamle syltetøyglass kan brukes til oppbevaring. Vær kreativ med matrester. Se hva du har hjemme før du handler.  
 • Unngå plastfolie. Bivokspapir blant annet er et perfekt alternativ. 
 • Velg klær i naturmaterialer. (Lin, hamp, bomull, ull, viskose, kork, tencel m.m) og unngå syntetiske klær (polyester, nylon, akryl og elastan m.m). Disse avgir mikroplast ved klesvask som ender i havet. Det er heller ingen hemmelighet at klesindustrien generelt er ressurskrevende. Ta vare på klærne dine og unngå unødvendige plagg. #sjekklappen #elsktekstilenedine
 • Vær bevisst på mikroplast når du kjøper tannkrem, såpe, krem og sminke. Se etter miljømerker eller finn dine naturlige favoritter i miljøvennlige butikker. 
 • Kjør mindre bil. Plast fra nedslitte dekk er hovedårsak til mikroplast som havner i havet
 • #plukkanopp. Plast på avveie er et stort problem. Ta med deg eller plukk opp søppel du finner på din vei og kast det i nærmeste søppeldunk. Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Belønninger

 1. 2 stk sugerør til smoothie m/bøy

  Sugerør i rustfritt stål. Fri for BPA og bly. Disse sugerørene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Disse blir dine om du donérer 100 kr til årets TV - aksjon (til de 5 første).

  100 kr

  1 har valgt denne4 stk. igjen
 2. 4 stk sugerør / smoothie

  Sugerør i rustfritt stål. Fri for BPA og bly. Disse sugerørene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Disse blir dine om du donérer 200 kr til årets TV - aksjon (til de 5 første).

  200 kr

  2 har valgt denne3 stk. igjen
 3. Sett med 4 stk sugerør til smoothie og 4 tynne

  Velg alternativ til plast! Sugerør i rustfritt stål. Fri for BPA og bly. Disse blir dine ved å donére 350 kr til årets TV - aksjon (til de 4 første).

  350 kr

  4 stk. igjen
Opprettet av
Unwrapped.no
Pengene utbetales til
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Delingsbilder
Plakat
Bygg inn
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×