Hjelp Axelias familie videre
579 900 kr
2 137 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

Hjelp Axelias familie videre

 

”Mareritt”. 

Noen ganger er det eneste ordet som kan beskrive livet. 

Nå er livet slik for en familie på 5 her på Notodden. En familie som inntil onsdag 9.8.17 talte 6 medlemmer.

Den siste til å ankomme livet ble den første til å forlate det.

Omstendigheter ikke ett eneste menneske ville vært i stand til å kontrollere, førte til at familiens 3 år gamle lille gulljente Axelia, døde etter påkjørsel av familiens egen bil.

En ulykke så meningsløs og ufattelig, en ulykke der det ikke eksisterer ”skyld”. En ulykke der alle tilfeldigheter og faktorer samarbeider om å frembringe verst tenkelig utfall.

Jeg tror ingen kan sette seg inn i hva de nå går igjennom, men jeg tror alle kan se hvordan dette er noe av det verste, om ikke det aller verste, et menneske kan oppleve.

Tilbake sitter en familie ord ikke kan beskrive hvordan har det. En familie som allerede har måttet tåle mye mer enn de aller fleste har måttet tåle. Veldig mye mer. 

En familie som har klart å vokse seg sterk og full av kjærlighet, selv om livet har servert motgang i jevne strømmer. En familie svært mange av oss i nærheten har fått føle hjelpsomheten til. En familie hele lokalmiljøet kjenner og har et forhold til. 

En mor som inkluderer alt og alle på daglig basis, og hvis hage daglig er full av barn fra nabolaget. Som interesserer seg for alle og lytter til alle. Som har kjærlighet å gi til alle levende vesener, om det er på 2 eller på 4 bein.

En far som bruker mesteparten av tiden på å hjelpe de rundt seg. Rett som det er har vi fått hjelp med tekniske ting med bilen vi ikke klarer selv. Males, bygges eller repareres det, står han klar med verktøy og klør etter å hjelpe. Mangler vi verktøy er det bare å låne. 

3 storesøstre som alle er forskjellige, men som deler en ting; omsorg for familien og kjærlighet til sine nærmeste. Mest av alt deler de nå sorgen og savnet etter lillesøster som aldri skal få vokse opp.

De siste 2 månedene har faren hatt familiens bil stående i lånt garasje. Mesteparten av fritiden i disse 2 månedene har gått til å sette i stand en bil de fleste ville ha gitt opp. Reparert til en stand som med letthet passerer teknisk kontroll. Alt med egne hender, med nulltoleranse for slurv og med et resultat jeg tror ville imponert enhver bilkyndig. 

Bilen ble akkurat klar til familiens årlige uke med bilferie.

De 6 på tur. 

Det er i skrivende stund 1 uke siden de kom hjem. En uke etter de sprudlende kom hjem, raser livet sammen og familien blir ett uendelig verdifullt medlem fattigere. Bilens rolle i dette gjør at den ikke lenger kan brukes. 

Som mange andre familier som har møtt mye motgang, er økonomien til tider trang. Det å skaffe en ny bil er ikke noe man nødvendigvis kan klare på strak arm. Enda mindre nå som familien er i fritt fall og fokus må være på å holde hverandre oppe, prøve å komme seg til neste dag, neste time, neste minutt. 

Vårt store håp med denne aksjonen er at familien skal få mulighet til å skaffe seg en bil som trygt frakter de dit de vil. En bil som går uten at far må ligge i lys fra arbeidslamper utenfor huset på høstkvelder for å få den klar til dagen etter. En bil som er så trygg at den ikke bidrar til flere bekymringer i livet til en familie som har fått se livets skyggeside mer enn noen familie fortjener. 

"Mange elver små, gjør stor å" sies det. Ingen skal føle at man må gi mer enn man makter. Ingen skal føle at de gir for lite. Om man ikke har mulighet til å gi penger, er det svært verdifullt om man allikevel kan dele innsamlingen videre.

VIKTIG. Navnet dette initiativet står under er ikke mottaker av innsamlede midler. Alle midler vil gå uavkortet til den rammede familien. Initiativet gjøres i samarbeid med nær familie.
Alle slags spørsmål er velkomne og vil bli besvart.

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Truls Norheim
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Truls Norheim er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×