LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Det handler om å gi istedenfor å få!

Det handler om å gi istedenfor å få!

Alle pengene går til å finansiere måltider til 45 barn ved dagsenteret Babadag i Romania

Elevene ved Solås skole skal samle inn penger til dagsenteret i Babadag 3.året på rad,  ved å hjelpe til hjemme i førjulstiden. 

Babadag er den største tyrkisk-rumenske byen i Romania med 10.000 innbyggere. Folkegruppen heter Milet. Det er svært høy fattigdom, 92% av befolkningen er arbeidsledige, og de fleste barn går ikke på skolen. Den største utfordringen er at de aller fleste ikke får den oppfølgingen hjemmefra for å bli værende i skolen og til å gjennomføre den.

Ekteparet Vali og Alina driver dagsenteret med mål om å gi barna en verdig barndom, hjelp til utdanning og håp for fremtiden.

I mars da Covid-19 pandeminen brøt ut, ble byen stengt. Nasjonalt politi og det militære omringet byen for å påse at innbyggerne overholdt karantenen. Dagsenteret måtte stenge ned, men fikk etterhvert gitt ut pakker med mat og hygieneprodukter til familier som var i karantene og ikke hadde penger til mat. I mai åpnet dagsenteret opp igjen, og folk begynte å leve litt mer "normalt". Den siste måneden har situasjonen forverret seg veldig. De har gått fra 5000 til 10 000 smittetilfeller daglig av covid-19  i Romania. De fleste byer er stengt, og folk blir bøtelagt dersom de krysser sonene som de tilhører. Dagsenteret har strenge hygiene tiltak for å unngå smittespredning, samt for å kunne hjelpe de 45 barna som kommer til senteret. 


For det beløpet vi fikk inn i fjor, finansierte vi mat til dagsenteret og deres familier fra mars til oktober i år. De er så takknemlige for de pengene vi donerer. Et varmt måltid  pr.barn koster 20kr. Får vi inn 50.000 kr i årets innsamling, er det nok til 2500 måltider. Elever fra Solås skole gjør en stor forskjell for disse barna i Babadag!

"Be the change you wish to see in the world"

Mahatma Gandhi

Det handler om å gi istedenfor å få!

67 000 kroner innsamlet

216 givere
Avsluttet 31.12.2020
134% av 50 000 kr
SOLÅS SKOLE mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
SOLÅS SKOLE er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×