Øya «Gir en dag» til Håpets senter
2 615 kr
3 givere
19 dager igjen

En tjeneste fra SpareBank 1

2 615 kr130 % av 2 000 kr

Øya «Gir en dag» til Håpets senter

Gjennom å støtte «Gi en dag» bidrar du til at Øya skole, i samarbeid med Normisjon, kan gi håp, verdighet og fremtid for mange hundre barn i fremtiden, gjennom arbeidet som foregår ved ABBS.

Tenk å starte livet med at ingen har troa på deg. Du blir ikke sett på som et fullverdig menneske og dine foreldre forsøker skjule deg ved å lukke deg inne i et mørkt rom eller binde deg fast. Det er ingen som tror at du kan lære noe eller utvikle deg. Fordi du er skapt på ditt unike vis så blir du beskyldt for at du har gjort noe galt i «ditt tidligere liv» eller at dine foreldre har gjort noe galt for å få deg som sitt barn – bare fordi du ikke er lik alle andre. Når du blir etterlatt til deg selv, hvordan skal du da komme deg opp – mentalt og fysisk?

For 25 år siden startet Tulsa Sharma ABBS (Asha Bal Bikas Sewa). ABBS driver, med støtte fra blant annet Normisjon, tre dagsenter i Nepal for barn med funksjonsnedsettelser. Dagsenteret har, siden det startet med tre barn, gitt håp til over 800 barn i byene Kathamandu og Bharatpur. Ved «Håpets senter» får barna opplæring og fysisk opptrening, samt rikelig med kjærlighet og omsorg. Barna opplever fortjent verdighet og mestring, og foreldrene får kunnskap om barnas behov og læringsevne.

Om effekten av arbeidet kan Tulsa fortelle;

«Noen av barna kunne ikke engang sitte oppreist da de kom til oss, de hadde ikke styrke eller balanse til det - nå kan de gå. Barn som ikke kunne kommunisere kan nå snakke og skrive litt. Mange av barna lærer å ta vare på seg selv og mestre hverdagslige nødvendigheter som å; gå på do selv, spise selv, kle av og på seg. Ingen trodde på at barna kunne lære så mye, men nå er barna mye mer selvstendige, også når de drar hjem fra dagsenteret på ettermiddagen. Det å se forandringen hos barna gir meg stor glede», avslutter Tulsa.

Til tross for mange «solskinnshistorier» er utfordringene fortsatt mange. Tematikken; funksjonsnedsettelser, er fortsatt skambelagt. Dette gjør at regjeringen ikke støtter denne typen arbeid økonomisk og det er utfordrende å finne ansatte som ønsker seg et yrke som blir sett på som mindreverdig.

Derfor trenger ABBS din støtte!

Gjennom å støtte «Gi en dag» bidrar du til at Øya skole, i samarbeid med Normisjon, kan gi håp, verdighet og fremtid for mange hundre barn i fremtiden, gjennom arbeidet som foregår ved ABBS.

Du betyr en forskjell!

Mer info om ABBS kan du finne her:

https://www.normisjon.no/et-mote-som-forandret/

https://www.normisjon.no/prosjekt/samfunnsutvikling-i-nepal/


PRAKTISK INFO OM "GI EN DAG 2020"

Fredag 20. november 2020 gjennomføres en av skolens internasjonale hjelpedager.

Vi som går på Øya ungdomsskole eller Øya videregående skole skal denne dagen jobbe i stedet for å ha undervisning på skolen.

Dagslønna gis til ABBS/»Håpets senter» i Nepal

Les mer om Gi en dag her: https://oya.vgs.no/nyheter/gi+en+dag+2020

TAKK for ditt bidrag!

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 860 474 522

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Maria Backe er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×