Støtt heismontørene i kampen mot fagforeningsknusing
59 001 kr
45 givere
Avsluttet

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

Støtt heismontørene i kampen mot fagforeningsknusing

Alle pengene som samles inn går til HMFs arbeid mot fagforeningsknusing og NHO.

Heismontørene i Schindler Heis er i konflikt med bedriftens ledelse. Bedriften har gått til frontalangrep på klubben. Hovedtillitsvalgt for montørene er blitt avskjediget. Tillitsvalgt for mellomlederne, organisert i Forbundet for ledelse og teknikk, har fått oppsigelse.

Bakgrunnen for konflikten er at bedriften på en rekke områder tar seg til rette, på tvers av inngåtte avtaler. De setter fagforeningen til side. Konflikten ble utløst av endringer i dataprogrammet for elektronisk verktøy. Montørene hevder at systemet medfører dobbeltfakturering.

Les alt om konflikten her: https://www.heis.no/tag/schindlerkonflikten/

Heismontørenes Fagforening (HMF) er en sterk forening, og har, gjennom sin kampvilje, kjempet fram gode vilkår for bransjen. NHO liker ikke sterke fagforeninger. I sin generelt aggressive politikk går organisasjonen til sterkere og mer brutale angrep på fagbevegelsen enn på lenge.

Det trengs en kampvillig fagbevegelse for å drive angrepene tilbake.

Bedriften prøver å knekke montørklubben som en effektiv kamporganisasjon for medlemmenes interesse. De vil tukte mellomlederne til å spille rollen som lydige redskaper i kampen mot montørene. Schindler forsøker seg på fagforeningsknusing.

Alle som ser det som avgjørende viktig, ikke minst i dagens krisesituasjon, å opprettholde en kampvillig og kampdyktig fagbevegelse mot arbeidsgivernes forsøk på å knekke den, oppfordres til å støtte montørklubben og Heismontørenes Fagforening og deres krav om tilbaketrekking av avskjedigelsen og oppsigelsen. Heismontørene har i mange år stått i første rekke når det har gjeldt å yte solidarisk støtte til andre arbeidere i kamp. De fortjener nå hel og full solidaritet fra alle som ønsker en sterk og kampvillig fagbevegelse. Kampen de fører er alle arbeideres kamp.

Å kjempe mot en bedrift som har full støtte fra NHO, med sine 8000 millioner kroner på bok, krever ressurser. Vi er ikke i en situasjon hvor økonomisk støtte er avgjørende for videre kamp, men det vil garantert være med på å styrke kampen mot den fagforeningsknusinga Schindler og NHO bedriver.

  • Stopp alle forsøk på fagforeningsknusing!
  • Full støtte til HMF!
  • Schindler må trekke avskjedigelsen og oppsigelsen tilbake!

Vi har allerede mottatt massiv støtte fra både nær og fjern. Alle støtteuttalelsene kan du lese her: https://www.heis.no/category/schindlerstotte/

Vi oppdaterer fortløpende, og du kan sende din støtteerklæring til foreninga@heis.no.

Takk for støtten!

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 921 477 783

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Erik Eikedalen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×