Julegave HNHs misjonsprosjekt
14 000 kr
41 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

14 000 kr93 % av 15 000 kr

Julegave HNHs misjonsprosjekt

Alle pengene som samles inn går til å støtte HNHs misjonsprosjekt i Mali.

Vi på Hans Nielsen Hauge vgs i Fredrikstad har hvert år et misjonsprosjekt. I år samler vi inn penger til et bistandsprosjekt i Mali, Vest-Afrika. Og for hver krone du gir - legger Norad* på fire kroner. Det betyr at hvis du gir 100 kroner, blir det til 500!

Vi vil være med å gi Mali en bærekraftig fremtid!

I Mali har store arealer av dyrkbar jord blitt ødelagt på grunn av graving etter gull. I 2017 startet NLM et pilotprosjekt med ønske om å mobilisere lokalsamfunnet til en bærekraftig forvalting av naturressursene.

Gullgravingen etterlater seg store hull som blir dødsfeller for dyr og mennesker. Det fører også til uttørking av elver, skog blir hogd ned, og det leder videre til ressurskonflikter mellom bøndene og nomadiske husdyrholdere.

Gjennom prosjektet tettes hullene fra gullgruvene slik at ikke mennesker og dyr faller ned i, de graver store diker for å ta vare på vannet fra regntiden, de planter trær og de får kunnskap om økonomi og helse for at dette skal bli en varig forandring.

Lokalbefolkningen i flere landsbyer har blitt mobilisert til å gjøre om gamle gullfelt til dyrkbar jord, og allerede er det høstet både bønner og peanøtter. I 2019 ble en ny prosjektperiode på fem år startet. Nå blir prosjektet utvidet til å omfatte arbeid med å renske opp tette elver, bygge dammer, starte fiskeoppdrett, videreutvikle jordbruket i tillegg til å fylle igjen flere tusen brønner. Arbeidet gjennomføres i nært samarbeid mellom NLM og en lokal bistandsorganisasjon, og det bygger på mye tradisjonell kunnskap.

Pengene dine går til bærekraftig naturforvaltning og langvarige endringer som holdningsendringer og kunnskap. Hjelp folket i Mali med å få livsgrunnlaget sitt tilbake!
*Norad er direktoratet for utviklingssamarbeid, en fagetat underlagt Utenriksdepartementet.

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Maria Celine Lundeby er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×