Julegave til Inga
17 825 kr
152 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

17 825 kr118 % av 15 000 kr

Julegave til Inga

Inga tar opp kampen mot mobbing og er et forbilde for unge mennesker. Vi ønsker å støtte henne med en skikkelig kul julegave!

Vi i fotosamfunnet "Bilder Norge" - som består av noen grupper på facebook: " Foto Norge #Nofilter " - og " Lær mer om kamera og redigering " ønsker å gjøre noe helt spesielt i år. 

Medlemmene våre har vært med å etablere en helt unik kultur; hvor mange forteller historier om hvordan de bl.a. har opplevd foto som en form for terapi - i tunge perioder i livet. Mange av dem hadde fortjent ekstra oppmerksomhet! 

Men det var ett innlegg, som virkelig festet seg hos meg; og sannsynligvis hos flere andre i gruppen:

Tenk det... En ting er - for et godt voksent menneske; å fortelle om en tung periode man har kommet seg forbi - og hvordan det var. Men å fortelle om at man har det vondt, når man står midt oppi det... DET er ikke mange som tør. Dette delte Inga på 13 år med oss; over 4000 medlemmer i gruppen! 

Videre har vi hatt dialog med foreldrene: Hun har fått masse god støtte - både fra fotogruppen, og fra skolen. Jeg tror at Inga både er og vil være et godt forbilde for mange unge mennesker - selv om hun nødvendigvis kanskje ikke er klar over det selv enda. 


Vi har derfor bestemt oss for at vi ønsker å starte en liten kronerulling, for å spre glede og gi henne en skikkelig kul julegave! 

- Som takk, for at hun er så tøff, står frem og tar tak - og inspirerer andre selv når hun er i stormen selv. 

--------

Her er et utsagn fra foreldrene: 

« Inga gikk på skolen hver dag til tross for mobbingen, og hun forteller oss at dette kostet veldig mye for henne. Karakterene klarte hun å holde oppe til tross for dette. 

Dette startet bare en ukes tid etter skolestart, og det er trist at vi som foresatte ikke visste noe. Hun er sterk... men gikk alene i alle friminutt. Elevene ble spurt hver mandag om hva de hadde gjort i helgen og da Inga fortalte at vi hadde vært på fototur hver helg i mange uker så lo andre elever høyt og ertet henne for dette. 

Vi vil takke alle de som støttet henne i fotogruppen; det kom utrolig mange varme meldinger og støtte. Hun fikk også veldig god støtte fra de andre i Arendal fotoklubb 🙂 

Da vi tok opp dette med skolen var det en lærer som ville se bildene hennes; og som oppfordret henne til å lage en presentasjon om sine bilder og hobby. Siden var det flere lærere som ville se bilder, og dette hjalp henne til å si ja til å holde foredraget.

Når det ble satt lys på situasjonen, var det faktisk 2 gutter som tok kontakt med henne og ba om unnskyldning; dette varmet oss alle! <3 

Presentasjonen ble holdt på mandag denne uken og det gikk veldig fint til tross for nerver. Hun fikk flere følgere på insta og en medelev har vist interesse for å kjøpe et av bildene. Hun går ikke lenger alene, men hverdagen kan fortsatt bli bedre. Vi har jobbet med dette og sier at det er bedre med få ekte venner enn mange som egentlig ikke bryr seg. Det viktigste er at hun ser at det hjelper å si ifra, slik at vi som elsker henne tar tak og støtter henne med å løse problemer. 

Alle som opplever noe lignende MÅ si ifra til de rundt seg slik at de får hjelp! »

--------

Engasjementet er avklart med foresatte, og med Inga. 

I dag bruker Inga ett av fotoapparatene til foreldrene. Vårt mål er å gi henne sitt eget fotoapparat. 


For de som ønsker å vite mer om hvordan foto kan fungere som terapi, kan vi anbefale denne artikkelen og boken: https://fokus.foto.no/artikler/diverse/bokanmeldelse/48915-legen-anbefaler-fotografering-som-terapi 


Vil du være med å gi Inga tidenes julegave?

Dette er kameraer vi ønsker å få til (ett av de, avhengig av hvor mye som kommer inn):

  • Canon EOS 800D - ca. 7.000 kr: https://prisguiden.no/produkt/canon-eos-800d-290238 
  • Canon EOS 850D - ca. 10.000 kr: https://prisguiden.no/produkt/canon-eos-850d-428201
  • Canon EOS 6D Mark II - ca. 14.000 kr: https://prisguiden.no/produkt/canon-eos-6d-mark-ii-300930

- Dersom vi havner under det minstebeløpet, vil vi heller ordne et objektiv, et stativ; eller noe annet hun kan bruke sammen med det de har i familien i dag. Havner vi midt i mellom; så går resterende beløp også til noe ekstrautstyr. Hver krone skal gå til formålet!

Spleisen avsluttes 22. desember kl. 23:59. Vi publiserer på julaften hva vi går for. Dette vil bli lagt ut på vår offentlige side; Bilder Norge: https://www.facebook.com/bildernorge 

Vi har målet på 15.000.- da det tilkommer et gebyr på innsamlinger over 5000 kr til privatpersoner på spleis: https://hjelp.spleis.no/nb/articles/360801-koster-det-noe-a-bruke-spleis-for-innsamlere 

(Skulle vi overstige 100% av målet; supplementerer vi med tilleggsutstyr. Kan være alt fra minnekort til objektiv avhengig av hva vi har mulighet til.) 


5 kr her, 10 kr der, 50 kr der. Så får vi det plutselig til :) Ikke gi mer enn du føler at du har til overs og kan dele ut :) 


Mvh

Maurits Kvåle - på vegne av fotosamfunnet 

(Grunnlegger av nettverket)


Inga med kamera i hånden:[ For de som ikke kjenner til fotogruppene våre fra før: Så kan jeg jo nevne at de er startet og drevet av frivillig initiativ. Vi er et team på rundt 13 administratorer og moderatorer. Vi dyrker dette som hobby - og er ikke tilknyttet eller underordnet noen kommersielle aktører. Dvs. ingen av oss tar betalt eller tjener noe på dette. Vi har dog tiltrukket oss oppmerksomhet fra store aktører innen fotomiljøet; som ved ulike anledninger har valgt å sponse oss med premier og lignende. ] 

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Maurits Kvåle
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Maurits Kvåle er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×