Klokkespill 2021
42 600 kr
83 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

6% av målet oppnådd
42 600 kr6 % av 700 000 kr

Klokkespill 2021

Pengene går til finansiering av et frittstående, ekte klokkespill ved Sør-Fron kirke.

I 2017 satte soknerådet ned en arbeidsgruppe som skulle utrede spørsmålet om et nytt klokkespill.

Erik Langdalen Arkitektkontor as har utarbeidet en skisse som viser et klokkespill med 25 klokker, plassert i det sør-østlige hjørnet av kirkegården.

Arbeidsgruppa har gjennomført nabovarsling til alle naboene; alle har sagt at dette er et fint tiltak som de gjerne støtter; Å få et nytt klokkespill vil være flott.

Vi samarbeider med velrenomert nederlandsk firma Royal Ejsbouts om levering av klokkespillet, med Tveit Smie om produksjon av bærekonstruksjonen.

Vi tar sikte på at vi skal greie å fullføre klokkespillet i 2021. Vi ønsker at klokkespillet skal være med på å markere tusen-års feiringen for kristnings-møtet på Hundorp.

 

Sokneprest Kristinn Olasson:

 Jeg ser et nytt klokkespill som meget attraktiv for Sør-Fron sokn. Dette åpner for nye muligheter både knyttet til forskjellige temaer i kirkeåret og i andre kulturelle sammenhenger. Det er på mange måter fornuftig å knytte et nytt klokkespill til 1000-års markeringen av kristningen i Gudbrandsdal som feires på Hundorp i 2021.

Kantor Sergey Shulga:

Et klokkespill er noe som kan gi Sør-Fron et særpreg, og løfte kommunen ytterligere     som et reisemål for flere pilegrimer og turister fra hele verden.

Det kan brukes til mange kirkelige     handlinger, og gjøre høytidene til en ekstra stor opplevelse for mange, både i og utenfor   kirken.

Klokkespill er en varig investering som kan yte for kirken og besøkende i flere hundre år. Min oppfordring til alle frøninger er - vær gjerne med å se inn   i framtiden sammen med oss, oss som bidrar til nytt klokkespill i Sør-Fron i 2021.

Arkitekt Erik Langdalen:

Sør-Fron kirke står i et storslått natur- og kulturlandskap. Kirken markerer et sentrum i dalen, og vitner om den rike historien i området.

Tomta gir et unikt utsyn over kirken og dens plassering i landskapet, og gir en økt forståelse for dens betydning. Tomten er synlig fra mange steder, både i nærområdet og i dalen.

Torveig Dahl, styreleiar for historielaget Dølaringen:

Sør-Fron kyrkje er og kalla Gudbrandsdalsdomen, og er ei markant kyrkje i dalen og landskapet. Kyrkja vert brukt i mange samanhangar av kyrkjelyden, bygda, og har ein sentral plass i bygda sin identitet.

Kyrkja ligg og ved pilegrimsleden, og kyrkja og kyrkjegarden er eit kjært besøksmål når dei passerer.

Eit klokkespel i hjørnet av kyrkjegarden vil vera eit verdig suplement til kyrkja.

Eivind Slettemeås, kunst-kurator, Harpefoss hotell:

Det er godt plassert i det vakre kulturlandskapet og har en utforming som også inviterer til en sterk visuell opplevelse av klokkespillet. Den utradisjonelle utformingen og plasseringen vil kunne bli en ny flott attraksjon for kirka og i kommunen.

Vigdis Holmestad, prosjektleder Gudbrandsdalsvegen:

Vi har fokus på å bygge lokal stolthet og eierskap til alle de fantastiske opplevelsene vi kan by på langs Gudbrandsdalsvegen.

Et klokkespill ved Gudbrandsdalsdomen vil være et flott tilskudd og en opplevelse som vil være viktig for et helhetlig reiselivsprodukt.

Det å kunne ha et klokkespill som ivaretar historiefortellinga og kulturarven for kirka, bygda og regionen vil være et viktig bidrag i utviklinga av Gudbrandsdalsvegen.

Per Gunnar Hagelien, Daglig Leder Pilegrimssenter Dale-      Gudbrand

Pilegrimssenteret Dale-Gudbrand ser på et klokkespill ved Sør-Fron kirke som et bidrag til opplevelsen ved å gå Pilegrimsleden.

Pilegrimsleden går forbi kirken, og plasseringen er god i forhold til at pilegrimene     kan gå innom for å oppleve på klokkespillet. 

Opprettet av
Klokkespillkomité

VerifisertSergey Shulga er ansvarlig for spleisen

Pengene utbetales til

Orgnr. 976 988 922

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Sergey Shulga er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×