LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtteaksjon mot utkastelsen av Mohamed og hans familie på Tøyen!

Støtteaksjon mot utkastelsen av Mohamed og hans familie på Tøyen!

Dette er helt utrolig! Det har kommet overveldende mye penger inn til denne aksjonen! Vi er veldig takknemlige. Tusen takk til alle som bidrar! ❤️

Edit: Det er inngått en avtale med Advokatfirma Advisio v/ partner Olav Lægreid. Advokatfirmaet har opprettet en klientkonto for Tøyeninitiativet (orgnr 915924980), som de innsamlede midler ved innsamlingens slutt i sin helhet overføres direkte til. Avtalen med advokatfirmaet er at pengene skal oppbevares vederlagsfritt på denne klientkontoen inntil Tøyeninitiativet, i samråd med familien Jama, har bestemt hvordan pengene skal brukes. Avtalen er videre at advokatfirmaet Advisio bistår vederlagsfritt i dette arbeidet frem til pengene på klientkontoen er brukt i tråd med innsamlingens formål og/eller overført til annen aktør i tråd med innsamlingens formål.

Mohamed og hans familie på sju er kastet ut av sin leilighet på Tøyen, selv om klagesak på vedtaket fortsatt var under behandling, og selv om vi er midt i en pandemi og hele tre i denne familien er i risikogruppe for Covid 19. 

Utkastelsen ble utført ved bevæpnete politi-patruljer tilstede. 

Nå bor de hos slekt og venner, mens de prøver å holde hverdagen i hop. Alle tingene deres i leiligheten skal kastes i løpet av to uker, uten at familien har noe sted til å oppbevare dette. De er rett og slett husløse! Satt på gaten av systemet som skal være til for å ta vare på dem.  

Vi samler inn til juridisk bistand, lagerplass for eiendelene til familien, og det de ellers  måtte trenge i denne sårbare situasjonen. 

Edit: Det verserer mye rykter på nettet om denne familien nå: Det er forvrengte sannheter og direkte feil. Her er noen oppklaringer.

Familien fikk først beskjed om at kommunal kontrakt ikke ville bli fornyet i fjor vår. De har brukt tida siden da til å se etter en leilighet på det private markedet, og til å søke startlån. Det har vært viktig for dem å kunne bli på Tøyen, hvor barna har sosial tilhørighet. Det har vært umulig å finne noe som kan romme dem for en overkommelig pris, og de fikk etter lang ventetid avslag på startlån. De fikk før jul beskjed om at saken skulle behandles på nytt, og at utkastelsen skulle utsettes. De fikk så på nytt avslag 12. januar. Denne ble påklagd, og mens klagen er til behandling skjer utkastelsen.

Når det gjelder dette med at kommunale leiligheter skal gi et midlertidig botilbud, er det nettopp dette systemet vi håper å få belyst gjennom denne saken. Det er ikke bra for noen at folk kun får bo midlertidig på et sted. Dette er mennesker med en sosial tilhørighet. I nabolaget vårt på Tøyen trenger vi stabilitet for å skape trygghet og tillit til samfunnet. Når folk hele tida må flytte, fordi de har gått over inntektsgrensa, bryter det ned denne tilliten.

Familien har ikke hatt leiligheten gratis. De har betalt 17.500 i månedlig leie. Så de har hele tida måttet streve for å tjene nok til å dekke leia. Samtidig vet de at hvis de overstiger grensa på 5G i året, vil de miste retten til leiligheten. Det er en veldig vond balansegang. Vi er alle tjent med å ha et system hvor det kan lønne seg også for kommunale beboere å jobbe så mye som mulig.

At en i husstanden skulle ha lønn på 600.000 er ikke sant. De tjente i 2020 15.000 over grensa som gir dem rett til kommunal bolig.

Familien fikk ikke tilbudt noe alternativt bosted fra kommunen. De ble satt på gata. Jeg var sammen med dem idet det skjedde. Derfor tilbød familie og venner dem husrom i en vanskelig tid.

Når familien ikke forlot leiligheten før Namsfogden og politiet kom, var det fordi klagen deres ennå ikke var ferdigbehandlet, og fordi de ikke hadde greid å finne noe nytt bosted. De eldste barna satt med hjemmeskole da dette skjedde.

Vi håper dette var oppklarende, og at ingen vil bidra til å spre informasjon som ikke er sjekket. 

NB: Hvis du vil ha refundert bidraget ditt til denne spleisen, så kan du sende en mail til ti-styret@googlegroups.com

Vi trenger da en kopi av bekreftelsen på innbetalingen fra spleis.no, for å kunne gi deg refusjon.  Fortell oss hvilket beløp du ga og hvilken e-post du betalte med. 

Pengene vil da bli refundert når innsamlingen blir avsluttet og er overført til Tøyenintiativet. 

Støtteaksjon mot utkastelsen av Mohamed og hans familie på Tøyen!

1 575 245 kroner innsamlet

7 250 givere
Avsluttet 27.02.2021
98% av 1 600 000 kr
TØYENINITIATIVET mottar pengene
Støtteaksjon for Mohamed og hans familie!  sitt profilbilde
Støtteaksjon for Mohamed og hans familie!
Verifisert
Tonje Tornes står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Tonje Tornes er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×