LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp til regningen etter kampen for umistelige Alea

Hjelp til regningen etter kampen for umistelige Alea

Alle pengene går øremerket til Aleas regning

Alea var ei nydelig, ung frøken som ikke engang rakk å fylle 3 år før en grusom tragedie rammet henne. Hun ble reddet som hjemløs kattunge og vokste opp hos oss i Potespor sammen med bror, mor og andre heldige puser. Da både bror og mor ble adoptert, men nydelige Alea satt igjen fikk hun flytte inn hos de som adopterte broren hennes. <3 Dette er et adoptivhjem som har adoptert flere katter av oss, vært fosterhjem og svært engasjert i å hjelpe dyr som behøver det. Alea fikk det så godt!

Alea virket frisk og rask helt til den ettermiddagen hun kom inn og fikk ett kraftig anfall. Hun klarte ikke stå oppreist og hele kroppen ristet mens hodet ble vridd mot siden og øynene rullet. Matmor hastet Alea til veterinærvakten hvor hun ble lagt inn til observasjon og væskebehandling hele kvelden. Det ble tatt blodprøver og forsøkt ta urinprøve, men hun var for dehydrert. Blodprøvene viste et unormalt høyt klornivå i blodet og mistanken om at hun hadde drukket klorvann var stor. Alea lå på klinikken til sent på kvelden før hun ble med hjem og ble våket over hele natta. 

Hjemme virket Alea bedre, men var ikke helt seg selv.  Ved oppfølging hos veterinæren ble det avdekket unormaliteter på både lever, nyrer, tarmsystemet, galleganger og galleblæren. Hun hadde i tillegg en masse i galleblæren som man ikke kunne undersøke uten et stort kirurgisk inngrep da den lå veldig vanskelig til. 

Det ble i samråd med 3 veterinærer bestemt at vi skulle prøve med antibiotika, smertestillende og kosttilskudd for å se om de indre organene ble bedre. Alea reagerte veldig negativt på medisinering og ble veldig redd og sky. Medisinene hadde så lite effekt på kroppen og var så negativt for atferden hennes at det ble besluttet at det ikke var hensiktsmessig å fortsette å gi henne dette. De andre kattene som hun var så avhengig av ville nå ikke vite av henne og Alea ble iløpet av kort tid en helt annen pus enn vi hadde sett tidligere. Hun led og hadde smerter. 

Etter en periode der vi gjorde det vi kunne for å gi henne en god hverdag, måtte vi innse at Alea ikke kom til å bli bedre og at det livet hun hadde ikke var godt for henne. Hun gikk fra å være en glad og fornøyd pus som ville leke og kose, til å bli utstøtt av de andre og var tydelig smertepreget. Vi gjorde alt i vår makt for å hjelpe henne, men nå var det ikke annet å gjøre enn å la henne slippe smertene.

Veterinæren hadde ingen gode svar på hva som var årsaken til at Alea ble så syk. Etter all sannsynlighet har hun hatt medfødte deformasjoner i de indre organene. Muligens ett resultat av innavl, men det er umulig å si. Resultatet uansett årsak ble pankreatitt, fortykkelse i tarmsystemet, leverproblemer og andre sammensatte feil i de indre organene. Klorforgiftningen og medfølgende anfall avdekte store skader som hun hadde klart å holde skjult for oss. Hun hadde nok gått med plager hele livet uten at noen hadde skjønt det tross at hun var nøye fulgt opp hos dyrlegen. Noen ganger gjør man alt riktig uten at det er nok...

Vår vakre Alea er dypt savnet og sorgen er stor over at vi ikke kunne hjelpe henne. Nå sitter matmor igjen med denne regningen som ble mye større enn forventet, fordi forsikringen kun dekket 1290,-. Det var flere utgifter ift. oppfølgingen hennes og avliving som er betalt, men totalt ble det for mye.

Regningen som er igjen.

Vi håper at noen har sympati og ønsker å hjelpe til så matmor slipper å sitte med denne store regningen og den konstante, vonde påminnelsen om hva som har skjedd. Vi bidrar så godt vi kan og håper at vi sammen kan hedre Aleas minne ved å gi matmor fred. <3

Hjelp til regningen etter kampen for umistelige Alea

9 000 kroner innsamlet

60 givere
Avsluttet 22.02.2021
112% av 8 029 kr
 POTESPOR I HJERTET sitt profilbilde
POTESPOR I HJERTET mottar pengene
Tina Strandheim sitt profilbilde
Verifisert
Tina Strandheim
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Tina Strandheim er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×