LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innsamlingsaksjon til forskningsprosjekt på irritabel tarm og fekaltransplantasjon

Innsamlingsaksjon til forskningsprosjekt på irritabel tarm og fekaltransplantasjon

Alle donasjoner går til et forskningsprosjekt på irritabel tarm og fekaltransplantasjon som gjøres i samarbeid mellom Stord sykehus (Helse Fonna), Haukeland Universitetssykehus og Universitet i Bergen.

Nedleggelse av forskningsprosjekt på irritabel tarm kan få dramatiske konsekvenser for hver femte nordmann.

Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) kjemper for en sårbar og forsømt gruppe og starter nå en ekstraordinær innsamlingsaksjon for å redde forskningsprosjekt på irritabel tarm og fekaltransplantasjon.

Forskere ved Stord sykehus (Helse Fonna), Haukeland Universitetssykehus og Universitet i Bergen har forsket sammen på fekaltransplantasjon og irritabel tarm siden 2016. Over 350 pasienter fra hele Norge har deltatt i studien og resultatene fra det landsdekkende prosjektet har vært enestående positive. Hele 9 av 10 blir bedre og resultatene har blitt publisert i tidsskriftet Gut. Nå skal imidlertid forskningsprosjektet stoppes på grunn av manglende bevilgning fra Forskningsrådet og Helse Vest.

Dette ønsker Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) å gjøre noe med. Foreningen har opprettet en innsamlingsaksjon hvor alle donasjoner uavkortet skal gå til det aktuelle forskningsprosjektet.

- LMF oppretter normalt ikke innsamlingsaksjoner til spesifikke forskningsprosjekter, men gjør et unntak denne gangen da prosjektet har gitt så gode resultater og det i dag ikke finnes et reelt behandlingstilbud til personer med irritabel tarm. Vi ønsker å forsvare våre medlemmers interesser. I tillegg håper vi mer forskning i dette prosjektet kan føre til at fekaltransplantasjon på sikt blir en integrert del av det offentlige behandlingstilbudet til alle med irritabel tarm ved alle norske sykehus, sier generalsekretær i LMF, Mads Johansson.

Opptil 1 million nordmenn lider av irritabel tarmsyndrom. Dessverre har ikke forskerne kommet veldig langt med å forstå irritabel tarm, og enda mindre hvordan tilstanden skal behandles. I dag går behandling ut på symptomlindring.

- Dagens behandlingstilbud er et stort vakuum som trengs å fylles. Det er beklagelig at et lovende forskningsprosjekt skal avsluttes når det virker på 90 % av pasientene, og hvor målgruppen kan utgjøre hver femte nordmann, utdyper Johansson.

Johansson påpeker at uten videre forskning i prosjektet, vil vi ikke få vite hvorfor denne forskningen skiller seg positivt ut fra andre lignende forskningsprosjekter.

- Det vil være synd om det ikke bygges videre på kunnskapen i prosjektet, og dersom muligheten til å finne ut hvorfor dette prosjektet har gitt så gode resultater går tapt, avslutter han.

Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer håper så mange som mulig ønsker å gjøre en god gjerning for 20 % av befolkningen, enten du har diagnosen selv eller ikke. Doner en slant til denne Spleisen eller Vipps valgfritt beløp til vippsnummer 665099. Ingen bidrag er for små. Tusen takk!

--------------------

Per 11. mai 2021 har vi samlet inn 138 950,- på Spleis og 25 075,- på Vipps, totalt 164 025,-. Tusen takk! 

Innsamlingsaksjon til forskningsprosjekt på irritabel tarm og fekaltransplantasjon

173 090 kroner innsamlet

448 givere
Avsluttet 15.10.2021
86% av 200 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
LANDSFORENINGEN MOT FORDØYELSES- SYKDOMMER er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×