LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for La Maitham få bli i Norge!

La Maitham få bli i Norge!

Å dekke Maithams advokatutgifter.

Min kjære frivillige kollega, venn, pappa til 2 nydelige barn, ektemann til Amal har fått endelig avslag på oppeholdstillatelse og står fra og med tirsdag 13/4 i fare for å bli kastet ut av Norge. 

Maitham kommer opprinnelig fra Irak og flyktet til Norge. Her traff han Amal og de giftet seg. Amal hadde oppholdstillatelse og sammen har de fått to barn. Maitham fikk avslag på sin søknad om opphold her og ble forespeilet at det ville løse seg dersom han reiste ut av schengen og søkte på nytt. Søknaden ble ikke innvilget og Maitham befant seg nå i ett land uten nettverk eller familie. 

Som forelder er det helt utenkelig å skal være borte fra barna sine og Maitham gjorde det enhver forelder ville ha gjort. Han reiste tilbake til Norge. Her ble han satt i fengel, sonet straffen og utførte samfunnstjeneste på matstasjonen ved Kirkens Bymisjon i Bodø. Når han hadde sonet straffen fortsatte Maitham å jobbe som frivillig. 

Hver dag stiller Maitham opp å gjør en fantastisk jobb for å hjelpe andre. Han er raus, ydmyk, effektiv og virkelig en resurs for samfunnet. Han er høyt verdsatt av alle sine kollegaer og vi kjenner alle på en enorm takknemlighet for at vi får jobbe sammen med han. 

Når Maitham ikke er på jobb så er han småbarnsfar. Hans eldste sønn begynner på skolen til høsten. 

ALLE barn har rett til en trygg oppvekst med foreldrene ved sin side. I dette tilfellet har Norge bestemt at barna fint klarer seg med bare mor. Pappa kan jo tross alt facetime. De kan jo også dra på ferie til Irak for å besøke pappa. Ikke bare står Maitham i fare for å bli torturert og drept ved ankomst til hjemlandet, men Irak er vel ikke ett ferieparadis for barn. 

Det å være flyktning er ikke bare krevende siden din framtid står på pause. Det er økonomisk belastende, da man må ansette advokater for å fremme saken sin. Derfor oppretter jeg nå en spleis slik at vi hvertfall kan hjelpe med den økonomiske situasjonen. I mellomtiden skal vi alle som er rundt denne familien kjempe alt vi kan for at vedtaket skal bli omgjort. 

Jeg setter enormt stor pris på alle bidrag og delinger. Ingen kan gi alt, men alle kan gi litt. <3

Astrid-Marie Silåmo

La Maitham få bli i Norge!

46 600 kroner innsamlet

161 givere
Avsluttet 11.07.2021
46% av 100 000 kr
Astrid-Marie Silåmo sitt profilbilde
Verifisert
Astrid-Marie Silåmo mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Astrid-Marie Silåmo er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×