La Maitham få bli i Norge!
46 600 kr
161 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

46% av målet oppnådd
46 600 kr46 % av 100 000 kr

La Maitham få bli i Norge!

Å dekke Maithams advokatutgifter.

Min kjære frivillige kollega, venn, pappa til 2 nydelige barn, ektemann til Amal har fått endelig avslag på oppeholdstillatelse og står fra og med tirsdag 13/4 i fare for å bli kastet ut av Norge. 

Maitham kommer opprinnelig fra Irak og flyktet til Norge. Her traff han Amal og de giftet seg. Amal hadde oppholdstillatelse og sammen har de fått to barn. Maitham fikk avslag på sin søknad om opphold her og ble forespeilet at det ville løse seg dersom han reiste ut av schengen og søkte på nytt. Søknaden ble ikke innvilget og Maitham befant seg nå i ett land uten nettverk eller familie. 

Som forelder er det helt utenkelig å skal være borte fra barna sine og Maitham gjorde det enhver forelder ville ha gjort. Han reiste tilbake til Norge. Her ble han satt i fengel, sonet straffen og utførte samfunnstjeneste på matstasjonen ved Kirkens Bymisjon i Bodø. Når han hadde sonet straffen fortsatte Maitham å jobbe som frivillig. 

Hver dag stiller Maitham opp å gjør en fantastisk jobb for å hjelpe andre. Han er raus, ydmyk, effektiv og virkelig en resurs for samfunnet. Han er høyt verdsatt av alle sine kollegaer og vi kjenner alle på en enorm takknemlighet for at vi får jobbe sammen med han. 

Når Maitham ikke er på jobb så er han småbarnsfar. Hans eldste sønn begynner på skolen til høsten. 

ALLE barn har rett til en trygg oppvekst med foreldrene ved sin side. I dette tilfellet har Norge bestemt at barna fint klarer seg med bare mor. Pappa kan jo tross alt facetime. De kan jo også dra på ferie til Irak for å besøke pappa. Ikke bare står Maitham i fare for å bli torturert og drept ved ankomst til hjemlandet, men Irak er vel ikke ett ferieparadis for barn. 

Det å være flyktning er ikke bare krevende siden din framtid står på pause. Det er økonomisk belastende, da man må ansette advokater for å fremme saken sin. Derfor oppretter jeg nå en spleis slik at vi hvertfall kan hjelpe med den økonomiske situasjonen. I mellomtiden skal vi alle som er rundt denne familien kjempe alt vi kan for at vedtaket skal bli omgjort. 

Jeg setter enormt stor pris på alle bidrag og delinger. Ingen kan gi alt, men alle kan gi litt. <3

Astrid-Marie Silåmo

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Astrid-Marie Silåmo
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Astrid-Marie Silåmo er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×