LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Bygge vikingskip i Oslo

Bygge vikingskip i Oslo

Alle pengene som samles inn skal gå til å bygge en seilbar rekonstruksjon av Tune-skipet så tro mot original-funnet som mulig og i tråd med den samlete kunnskapen om datidens skip.

Et byskip for Oslo og omegn som kan segles til Amerika. La oss som de første i verden bygge en rekonstruksjon av Tune-skipet. 40-50 rekonstruksjoner av Gokstad- og Oseberg-funnene har blitt laget de siste 50 årene og i 2018 kom en kopi av Klåstad-skipet på vannet. Vi har tid, penger og vilje til å la det skje.

Det er mange mulige byggeplasser i Oslo, for eksempel Nordre Akershuskai, Kontraskjæret, Frognerparken, Middelalderparken, Hovedøya (sletta ved klosteret), Ekeberg-sletta og Kalvøya. Se HER for Google Earth Project visualisering av noen av alternativene. Om vi får byggeplass og havneligge kan vi kanskje etterhvert arrangere VIKINGFESTIVAL i forbindelse med alle alternative byggeplasser (denne spleisen skal KUN finansiere skipet), og TUNE VIKING AS har også visjoner om lansere egen merkevare sjømat og en restaurantkjede med viking-tema som kan markedsføres sammen med skipet og dets bruk. Byggingen tar omtrent 2-3 år.

Nettsider: www.tuneviking.com og vi er på Facebook, LinkedIn og YouTube.

På illustrasjonen til høyre vises en mulig sammensetning av byggeplassen på Nordre Akershuskai. Om eieren Oslo Havn er med på notene så kan det startes bygging her i 2022. TUNE VIKING AS er i kontakt med Oslo Kommune om forhandlinger om alternativene som har kommet med i Google Earth Project dokumentet. 

19. april til 19. mai gikk det en reklame og et lite intervju med TUNE VIKING på Radio Riks Oslo med mye god musikk til. Radio Øst har en reklame akkurat nå og i siste Seilmagasinet kan det leses om prosjektet. The Norwegian American har en artikkel om oss.

Prosjektbeskrivelse på norsk kan lastes ned fra Google Docs.

English project description on Google Docs.

Plan du projet en Francais en Google Docs.

Bygge vikingskip i Oslo

1 300 kroner innsamlet

5 givere
Avsluttet 20.07.2021
0% av 21 000 000 kr
TUNE VIKING AS mottar pengene
Carl Henrik Lampe sitt profilbilde
Verifisert
Carl Henrik Lampe
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Carl Henrik Lampe er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×