Bygge vikingskip i Oslo
1 300 kr
5 givere
26 dager igjen

En tjeneste fra SpareBank 1

0% av målet oppnådd
1 300 kr0 % av 21 000 000 kr

Bygge vikingskip i Oslo

Alle pengene som samles inn skal gå til å bygge en seilbar rekonstruksjon av Tune-skipet så tro mot original-funnet som mulig og i tråd med den samlete kunnskapen om datidens skip.

Et byskip for Oslo og omegn som kan segles til Amerika. La oss som de første i verden bygge en rekonstruksjon av Tune-skipet. 40-50 rekonstruksjoner av Gokstad- og Oseberg-funnene har blitt laget de siste 50 årene og i 2018 kom en kopi av Klåstad-skipet på vannet. Vi har tid, penger og vilje til å la det skje.

Det er mange mulige byggeplasser i Oslo, for eksempel Nordre Akershuskai, Kontraskjæret, Frognerparken, Middelalderparken, Hovedøya (sletta ved klosteret), Ekeberg-sletta og Kalvøya. Se HER for Google Earth Project visualisering av noen av alternativene. Om vi får byggeplass og havneligge kan vi kanskje etterhvert arrangere VIKINGFESTIVAL i forbindelse med alle alternative byggeplasser (denne spleisen skal KUN finansiere skipet), og TUNE VIKING AS har også visjoner om lansere egen merkevare sjømat og en restaurantkjede med viking-tema som kan markedsføres sammen med skipet og dets bruk. Byggingen tar omtrent 2-3 år.

Nettsider: www.tuneviking.com og vi er på Facebook, LinkedIn og YouTube.

På illustrasjonen til høyre vises en mulig sammensetning av byggeplassen på Nordre Akershuskai. Om eieren Oslo Havn er med på notene så kan det startes bygging her i 2022. TUNE VIKING AS er i kontakt med Oslo Kommune om forhandlinger om alternativene som har kommet med i Google Earth Project dokumentet. 

19. april til 19. mai gikk det en reklame og et lite intervju med TUNE VIKING på Radio Riks Oslo med mye god musikk til. Radio Øst har en reklame akkurat nå og i siste Seilmagasinet kan det leses om prosjektet. The Norwegian American har en artikkel om oss.

Prosjektbeskrivelse på norsk kan lastes ned fra Google Docs.

English project description on Google Docs.

Plan du projet en Francais en Google Docs.

Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. T-skjorte

  T-skjorte med TUNE VIKING logo i blått og svart på hvit tekstil. Valgfri størrelse og kvinne-/manns-modell. Tekst: "Jeg støtter TUNE VIKING".

  5 000 kr

  Ubegrenset antall
 2. Seiltur på Oslo-fjorden med ferdig skip og T-skjorte

  Seiltur når skipet er ferdig ca 2024 når du vil og kan. Vi blir enige. Hvit T-skjorte med svart/blått trykk: "Jeg støtter TUNE VIKING".

  50 000 kr

  Ubegrenset antall
 3. Jordomseiling

  Vi blir enige. Les i prosjektbeskrivelsen som kan fås tilsendt ved henvendelse til chl@tuneviking.com eller ring Carl Henrik Lampe på +47 48380745. T-skjorter og annet.

  5 000 000 kr

  Ubegrenset antall
Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 915 354 041

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Carl Henrik Lampe er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×