LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp skaperverkstedet Bitraf med flytteutgifter

Hjelp skaperverkstedet Bitraf med flytteutgifter

Bitraf er et delt verksted hvor alle er velkommen. Nå flytter vi til større lokaler og trenger din hjelp for å gjøre overgangen smertefri!

OPPDATERING 2: Wow! Livstidsmedlem nummer 2 er på plass, hvilket betyr at vi allerede har alle de ekstra målene i boks :-)

Da er det vel ikke annet å gjøre enn å legge til flere ting som gjør Bitraf enda bedre, da? Det er bare noen få dager til spleisen avsluttes, men skulle vi være så heldige å nå beløpene i listen nedenfor, kan vi...

  • 268.000: kjøpe inn en ekstra god prosjektor til det nye kursområdet vi rigger til i laben, så vi alle kan få ekstra glede av kurs, workshops og andre arrangementer - MÅL OPPNÅDD
  • 293.000: kjøpe inn en heftig arbeidsstasjon for feilsøking og omarbeiding av kretser i rommet for avansert elektronikk, ala denne: https://www.jbctools.com/dmpse-dmpve-4-tools-dme-station-product-1752.html
  • 333.000: kjøpe inn en shaper med pussekit, som en heftig oppgradering og erstatning for bordfresen vi har nå (som åpenbart ikke tåler Bitrafbruk særlig godt). En shaper kan gjøre alt en bordfres kan, men bedre, og kan i tillegg fungere som en spindelpussemaskin (for pussing av buede flater)

------------------------------------------------------------------------------------

OPPDATERING 1: Hurra! Målbeløpet (200.000) er passert, og vi er nå på trygg grunn i forhold til flyttekostnadene. Tusen takk til alle som har bidratt!

Vi er godt i siget, så vi lar spleisen gå videre til sluttdatoen (1. september) vi har satt. Alt over målbeløpet vil gå til å kjøpe inn maskiner og utstyr som gjør Bitraf enda bedre! Hvis vi når beløpene i listen nedenfor, kan vi...

  • 210.000: kjøpe en god båndsag til snekkerverkstedet - MÅL OPPNÅDD
  • 220.000: oppgradere loddeplassene i laben med bedre loddestasjoner - MÅL OPPNÅDD
  • 235.000: kjøpe en ekstra god symaskin (som også kan brodere) til det nye, større og bedre syrommet - MÅL OPPNÅDD
  • 250.000: kjøpe en avretter- og planhøvel til snekkerverkstedet - MÅL OPPNÅDD

Kommer vi enda høyere enn dette, setter vi opp flere mål :-)

-------------------------------------------------------------------------------------

Skaperverkstedet Bitraf er et levende, vennlig og kreativt miljø, midt i Oslo. Vi har utstyr og maskiner de fleste ikke har tilgang til andre steder. Du kan bli en del av dette miljøet og lære deg hvordan utstyret brukes til å lage nesten hva du vil!

Til høsten flytter vi til større og bedre lokaler, like ved Blå på Grünerløkka i Oslo. Verktøy, maskiner, utstyr og møbler skal flyttes på og bygging skal gjøres. Det er kostbart å flytte til nye lokaler, og nå trenger vi din hjelp.

Hvorfor har Bitraf en kampanje akkurat nå?

Bitraf arrangerte sin første folkefinansieringskampanje i vår - for bare noen få måneder siden. Den gikk veldig fint, og ga god hjelp til å dekke resten av depositumsinnbetalingen vi måtte gjøre før 1. mai.

Nå rykker dato for innflytting nærmere. Vi overtar formelt 1. september. Da har vi en måned på oss til å få i land den store logistikkoperasjonen det er å flytte 950 fullpakkede kvadratmetere med utstyr inn i nytt lokale og samtidig opprettholde mest mulig normal drift.

Det blir en betydelig dugnadsinnsats fra mange personer i forbindelse med flyttingen, men vi slipper dessverre ikke unna en del kostnader.  For å sikre at ovennevnte logistikkoperasjon ikke ender i kaos, trenger vi penger til materialer, utstyr og andre nødvendige endringer i de nye lokalene. I tillegg må vi leie inn elektrikere, ventilasjonsteknikere og andre fagfolk.

Derfor inviterer vi nå alle som synes Bitraf er et flott tilbud til å bidra til denne nye kampanjen :-)

Ny kampanje, nye belønninger

Denne gangen har vi andre belønninger enn forrige gang. Utvalget er bredere - noe for enhver. Se nederst på siden for mer detaljer.

MULIGHET FOR BONUSBELØNNING

Bidro du til folkefinansieringskampanjen vi hadde tidligere i år? Da kan du sikre deg en bonusbelønning! Hvis du i tillegg bidrar til denne kampanjen, inviterer vi deg til en offisiell innvielse og spesialomvisning på nye Bitraf, med enkel bevertning :-)

OBS: FRAKT ER IKKE INKLUDERT FOR FYSISKE BELØNNINGER.

Hvorfor er Bitraf så kult?

Bitraf er både et hackerspace og et makerspace. Begge disse begrepene beskriver et delt verksted der man deler maskiner og kunnskap, bare med litt forskjellig fokus.

I lokalene har vi egne rom for elektronikk, tekstil, 3D-printing, kjemi/støping, verksted for jobbing med tre, plast og metall. Vi har avanserte maskiner som CNC-fres, laserkutter, pick-and-place for elektronikk, over 10 3D-printere - og mye mer.

Vi har medlemmer som lager elektronikk, bygger møbler, skriver programvare, lager skulpturer, binder bøker, bygger og selger fritidsprodukter, lager teknologi for ølbrygging og -tapping, lager kostymer/cosplay, utvikler 5G-teknologi, designer smykker, lager medisinsk utstyr, produserer musikkinstrumenter og mye, mye mer.

Og kanskje det beste av alt: det er en god kultur for kunnskapsdeling på Bitraf. Alle er velkommen hos oss; hele veien fra interessert amatør via entusiastisk hobbyist til heltidsprofesjonell. Enten du lærer best av målrettede kurs og workshopper eller av mer organiske prosesser, er det gode kår for å tilegne seg ny kunnskap.

Hvis du liker å lage ting, vil du elske å være på Bitraf!

Fakta om Bitraf

Bitraf er en ideell, non-profit forening som er registrert i frivillighetsregisteret. Målet med foreningen er å lage et sosialt miljø for kreativ bruk av datamaskiner, elektronikk, verktøy og skapende virksomhet.

Foreningen ble startet av Morten Hustveit i mars 2012 med utgangspunkt i foreningen PING på UiO. Det første året holdt vi til på Alexander Kiellands plass, men etter hvert flyttet vi ned til Youngstorget. Der leier foreningen i dag 950 kvadratmeter av en privat utleier. For tiden er det rundt 290 betalende medlemmer og medlemsinntekter er den eneste vesentlige, faste inntektskilden vi har. Foreningen har aldri mottatt offentlig driftsstøtte og drives på dugnad av medlemmene.

En kjempestor takk

Til slutt: en kjempestor takk til deg som velger å støtte Bitraf! Du blir en del av å oppgradere foreningen fra et veldig bra til et supert tilbud for alle med skapertrang og interesse for teknikk og håndverk.

Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å ta en tur innom Bitraf for å ta en titt! Vi er fremdeles litt korona-forsiktige og unngår store omvisninger, men holder gjerne omvisninger for enkeltpersoner eller små grupper. Send oss gjerne en henvendelse via kontaktskjemaet vårt hvis du har noen spørsmål om dette - eller hva som helst annet om foreningen :-)

Hjelp skaperverkstedet Bitraf med flytteutgifter

300 298 kroner innsamlet

185 givere
Avsluttet 01.09.2021
150% av 200 000 kr
BITRAF sitt profilbilde
BITRAF mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
BITRAF er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×