Hjelp skaperverkstedet Bitraf med flytteutgifter
300 298 kr
185 givere
Avsluttet

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

150% av målet oppnådd
300 298 kr150 % av 200 000 kr

Hjelp skaperverkstedet Bitraf med flytteutgifter

Bitraf er et delt verksted hvor alle er velkommen. Nå flytter vi til større lokaler og trenger din hjelp for å gjøre overgangen smertefri!

OPPDATERING 2: Wow! Livstidsmedlem nummer 2 er på plass, hvilket betyr at vi allerede har alle de ekstra målene i boks :-)

Da er det vel ikke annet å gjøre enn å legge til flere ting som gjør Bitraf enda bedre, da? Det er bare noen få dager til spleisen avsluttes, men skulle vi være så heldige å nå beløpene i listen nedenfor, kan vi...

 • 268.000: kjøpe inn en ekstra god prosjektor til det nye kursområdet vi rigger til i laben, så vi alle kan få ekstra glede av kurs, workshops og andre arrangementer - MÅL OPPNÅDD
 • 293.000: kjøpe inn en heftig arbeidsstasjon for feilsøking og omarbeiding av kretser i rommet for avansert elektronikk, ala denne: https://www.jbctools.com/dmpse-dmpve-4-tools-dme-station-product-1752.html
 • 333.000: kjøpe inn en shaper med pussekit, som en heftig oppgradering og erstatning for bordfresen vi har nå (som åpenbart ikke tåler Bitrafbruk særlig godt). En shaper kan gjøre alt en bordfres kan, men bedre, og kan i tillegg fungere som en spindelpussemaskin (for pussing av buede flater)

------------------------------------------------------------------------------------

OPPDATERING 1: Hurra! Målbeløpet (200.000) er passert, og vi er nå på trygg grunn i forhold til flyttekostnadene. Tusen takk til alle som har bidratt!

Vi er godt i siget, så vi lar spleisen gå videre til sluttdatoen (1. september) vi har satt. Alt over målbeløpet vil gå til å kjøpe inn maskiner og utstyr som gjør Bitraf enda bedre! Hvis vi når beløpene i listen nedenfor, kan vi...

 • 210.000: kjøpe en god båndsag til snekkerverkstedet - MÅL OPPNÅDD
 • 220.000: oppgradere loddeplassene i laben med bedre loddestasjoner - MÅL OPPNÅDD
 • 235.000: kjøpe en ekstra god symaskin (som også kan brodere) til det nye, større og bedre syrommet - MÅL OPPNÅDD
 • 250.000: kjøpe en avretter- og planhøvel til snekkerverkstedet - MÅL OPPNÅDD

Kommer vi enda høyere enn dette, setter vi opp flere mål :-)

-------------------------------------------------------------------------------------

Skaperverkstedet Bitraf er et levende, vennlig og kreativt miljø, midt i Oslo. Vi har utstyr og maskiner de fleste ikke har tilgang til andre steder. Du kan bli en del av dette miljøet og lære deg hvordan utstyret brukes til å lage nesten hva du vil!

Til høsten flytter vi til større og bedre lokaler, like ved Blå på Grünerløkka i Oslo. Verktøy, maskiner, utstyr og møbler skal flyttes på og bygging skal gjøres. Det er kostbart å flytte til nye lokaler, og nå trenger vi din hjelp.

Hvorfor har Bitraf en kampanje akkurat nå?

Bitraf arrangerte sin første folkefinansieringskampanje i vår - for bare noen få måneder siden. Den gikk veldig fint, og ga god hjelp til å dekke resten av depositumsinnbetalingen vi måtte gjøre før 1. mai.

Nå rykker dato for innflytting nærmere. Vi overtar formelt 1. september. Da har vi en måned på oss til å få i land den store logistikkoperasjonen det er å flytte 950 fullpakkede kvadratmetere med utstyr inn i nytt lokale og samtidig opprettholde mest mulig normal drift.

Det blir en betydelig dugnadsinnsats fra mange personer i forbindelse med flyttingen, men vi slipper dessverre ikke unna en del kostnader.  For å sikre at ovennevnte logistikkoperasjon ikke ender i kaos, trenger vi penger til materialer, utstyr og andre nødvendige endringer i de nye lokalene. I tillegg må vi leie inn elektrikere, ventilasjonsteknikere og andre fagfolk.

Derfor inviterer vi nå alle som synes Bitraf er et flott tilbud til å bidra til denne nye kampanjen :-)

Ny kampanje, nye belønninger

Denne gangen har vi andre belønninger enn forrige gang. Utvalget er bredere - noe for enhver. Se nederst på siden for mer detaljer.

MULIGHET FOR BONUSBELØNNING

Bidro du til folkefinansieringskampanjen vi hadde tidligere i år? Da kan du sikre deg en bonusbelønning! Hvis du i tillegg bidrar til denne kampanjen, inviterer vi deg til en offisiell innvielse og spesialomvisning på nye Bitraf, med enkel bevertning :-)

OBS: FRAKT ER IKKE INKLUDERT FOR FYSISKE BELØNNINGER.

Hvorfor er Bitraf så kult?

Bitraf er både et hackerspace og et makerspace. Begge disse begrepene beskriver et delt verksted der man deler maskiner og kunnskap, bare med litt forskjellig fokus.

I lokalene har vi egne rom for elektronikk, tekstil, 3D-printing, kjemi/støping, verksted for jobbing med tre, plast og metall. Vi har avanserte maskiner som CNC-fres, laserkutter, pick-and-place for elektronikk, over 10 3D-printere - og mye mer.

Vi har medlemmer som lager elektronikk, bygger møbler, skriver programvare, lager skulpturer, binder bøker, bygger og selger fritidsprodukter, lager teknologi for ølbrygging og -tapping, lager kostymer/cosplay, utvikler 5G-teknologi, designer smykker, lager medisinsk utstyr, produserer musikkinstrumenter og mye, mye mer.

Og kanskje det beste av alt: det er en god kultur for kunnskapsdeling på Bitraf. Alle er velkommen hos oss; hele veien fra interessert amatør via entusiastisk hobbyist til heltidsprofesjonell. Enten du lærer best av målrettede kurs og workshopper eller av mer organiske prosesser, er det gode kår for å tilegne seg ny kunnskap.

Hvis du liker å lage ting, vil du elske å være på Bitraf!

Fakta om Bitraf

Bitraf er en ideell, non-profit forening som er registrert i frivillighetsregisteret. Målet med foreningen er å lage et sosialt miljø for kreativ bruk av datamaskiner, elektronikk, verktøy og skapende virksomhet.

Foreningen ble startet av Morten Hustveit i mars 2012 med utgangspunkt i foreningen PING på UiO. Det første året holdt vi til på Alexander Kiellands plass, men etter hvert flyttet vi ned til Youngstorget. Der leier foreningen i dag 950 kvadratmeter av en privat utleier. For tiden er det rundt 290 betalende medlemmer og medlemsinntekter er den eneste vesentlige, faste inntektskilden vi har. Foreningen har aldri mottatt offentlig driftsstøtte og drives på dugnad av medlemmene.

En kjempestor takk

Til slutt: en kjempestor takk til deg som velger å støtte Bitraf! Du blir en del av å oppgradere foreningen fra et veldig bra til et supert tilbud for alle med skapertrang og interesse for teknikk og håndverk.

Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å ta en tur innom Bitraf for å ta en titt! Vi er fremdeles litt korona-forsiktige og unngår store omvisninger, men holder gjerne omvisninger for enkeltpersoner eller små grupper. Send oss gjerne en henvendelse via kontaktskjemaet vårt hvis du har noen spørsmål om dette - eller hva som helst annet om foreningen :-)

Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Bitraf-lakris

  200 gram av Regines superdigge lakris - definitivt Bitrafs mest velsmakende merchandise noensinne! Lakrisformen er selvfølgelig laget på Bitraf :-)

  200 kr

  33 har valgt denneUbegrenset antall
 2. Byggesett til Bitrafs musikalske blyant

  Komplett byggesett for Bitrafs variant av Drawdio - et perfekt elektronikkbyggesett for å lære lodding. Denne kan du lage musikk med! Kom innom på en byggekveld (hver torsdag fra kl 18) om du ikke har loddeutstyr eller trenger hjelp. Bilde: Mike Lee (CC-SA)

  250 kr

  11 har valgt denneUbegrenset antall
 3. Demorunde på Bitraf

  En Bitraf-omvisning med bonus! Du får ikke bare se hva som finnes på Bitraf, men også demonstrasjoner av mye av utstyret vårt. Du får blant annet se CNC-fres, laserkutter og 3D-skrivere i aksjon, og kan stille spørsmål til de som demonstrerer dem.

  250 kr

  13 har valgt denneUbegrenset antall
 4. Ditt navn på takkeplakett

  Gi minst 300 kroner og få ditt navn på en flott takkeplakett i inngangspartiet i de nye lokalene. (Bildet er et illustrasjonsbilde)

  300 kr

  40 har valgt denneUbegrenset antall
 5. Lag et skilt med CNC-fresen vår

  Du velger tekst eller design, et av Bitrafs medlemmer freser det ut som et fint skilt mens du ser på. Du får se litt av hva som er mulig med en av de mest populære maskinene våre og blir kjent med arbeidsflyten på den. Skiltet får du selvfølgelig med hjem. Maks 25*25 cm.

  500 kr

  50 stk. igjen
 6. Lær å gravere på runde ting med laserkutteren

  Lær hvordan du kan bruke rotary attachment (snurredings) til å gravere på runde ting. På slutten av kurset får du ta med ditt eget graverte glass hjem. OBS: Dette kurset forutsetter at du allerede har tatt sikkerhetskurset på laserkutteren.

  650 kr

  11 har valgt denne1 stk. igjen
 7. To dagers elektronikkdesign-workshop

  To dagers kurs, der du lærer å bruke Kicad til å designe din egen Arduino/ESP32 den første dagen. På slutten av dagen sender vi kortene til profesjonell produksjon og tre uker senere kommer ferdige kretskort fra fabrikken. Da lodder vi og gjør kortene klar til bruk.

  850 kr

  28 har valgt denne2 stk. igjen
 8. Worbla-kurs

  Worbla er et spennende og allsidig materiale som egner seg til alt fra raske prototyper til hele cosplayrustninger. I dette kurset viser Christina deg gode teknikker for å jobbe med både Worbla, EVA foam og Polymorph - alle sammen materialer som enkelt kan formes med varme.

  1 000 kr

  4 har valgt denne16 stk. igjen
 9. Få en time med en proff skaper

  Få en time med noen som lever av å lage ting med verktøy og maskiner på Bitraf. Spør om hva du vil, få hjelp med prosjektet ditt, få tips om teknikker og verktøy. Det er opp til deg!

  1 500 kr

  5 stk. igjen
 10. Feeds & speeds-kurs

  Thomas forklarer om og gir mange konkrete eksempler på hvordan fresestål og materialer påvirkes av diameter, lengde, hastigheter, geometri, freseretning, coatinger mm. Deltagere på kurset får 20% rabatt på ett fresestålkjøp (uansett antall fresestål) i Bitmart.

  2 000 kr

  2 har valgt denne18 stk. igjen
 11. Bli flyttesponsor

  Bli flyttesponsor av Bitraf. Du får de samme sponsorfordelene som en bronsesponsor, pluss 4 glass med gravert Bitraflogo som ekstra takk. Les mer om bronsesponsorat (og andre sponsornivåer) her: https://bitraf.no/sponsorer-bidrag/

  10 000 kr

  1 har valgt denneUbegrenset antall
 12. Bli livstidsmedlem av Bitraf

  Betal for ti, få alle! Årene, altså. Hvis du smeller til og forhåndsbetaler for 10 års medlemskap her, får du gratis medlemskap i Bitraf etter de 10 årene - resten av livet! (Livstidsmedlemskapet kan ikke overføres til noen andre, og starter 1. september 2021)

  60 000 kr

  2 har valgt denne3 stk. igjen
 13. Håndlagd tollekniv

  En finfin tollekniv, håndlaget på Bitraf av knivsmed Truls.

  (Hver kniv er unik, bildet viser eksempler)

  1 500 kr

  10 har valgt denne
 14. Prøv kontorplass 1 måned på nye Bitraf

  Reserver og forhåndsbetal for en fast kontorplass i kontorlandskap i de nye lokalene i Brenneriveien, fra 1. til 30. september 2021. Hvis du vil beholde plassen etter prøvemåneden, har du førsteprioritet. Kontorplassleie inkluderer selvfølgelig medlemskap i Bitraf.

  3 000 kr

  4 har valgt denne
 15. Prøv kontorplass 2 måneder på nye Bitraf

  Reserver og forhåndsbetal for en fast kontorplass i kontorlandskap i de nye lokalene i Brenneriveien, fra 1. september til 31. oktober 2021. Hvis du vil beholde plassen etter prøvemånedene, har du førsteprioritet. Kontorplassleie inkluderer selvfølgelig medlemskap i Bitraf.

  5 000 kr

  2 har valgt denne
Opprettet av

Orgnr. 898 124 452

Pengene utbetales til BITRAF
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
BITRAF er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×