LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for En håndsrekning til barn i Gaza

En håndsrekning til barn i Gaza

1000 barn på Gazastripen står i fare for å miste traumeoppfølging og barnehagetilbud. Vær med og sikre en hverdag med trygghet, lek og læring.

Folket på Gazastripen lever nok en gang en kort stund i verdenssamfunnets oppmerksomhet. Deres fortvilte situasjon fortjener en innsats fra oss alle, både i et kortsiktig og langsiktig perspektiv. 

Gjennom 28 år har organisasjonen Kvekerhjelp støttet Palestinian Early Childhood Education Programme (PECEP) som driver tolv barnehager for 4- og 5-åringer i flyktningeleirene på Gazastripen. Mer enn 1000 barn går i barnehagene, og de gir arbeid til mer enn 70 mennesker, primært kvinner

Som en del av barnehagehverdagen har barna også fått oppfølging av dyktige fagfolk i Gaza Community Mental Health Programme. De gir traumebehandling til barna og opplæring av personell og foreldre i hjelp til styrket mental helse. 

Men fra og med i år har NORAD trukket sin støtte til prosjektene, som ledd i en utvikling der mindre organisasjoner prioriteres lavere i norsk bistand. Barnehagene står i fare for å legges ned, og PECEP arbeider nå aktivt for å finne et grunnlag for fortsatt drift. Nettopp i dagens krisesituasjon trengs det gode tilbud til barn der de skal få lov til å bare være barn, med kompetente pedagoger og omsorgspersoner rundt seg. 

I tillegg er det nå et akutt behov i Gaza for hjelp i den fortvilte situasjonen befolkningen befinner seg i etter bombingen.  Både ansatte i barnehagene og barna og deres familier er rammet av krigshandlingene. På kort sikt trenger PECEP midler til nødhjelp til de rammede familiene og til traumeoppfølging overfor barna, som er sterkt traumatiserte etter krigshandlingene. 

Vil du være med og bidra?

Mer om innsamler: Kvekerhjelp arbeider for og med mennesker som lever i konfliktområder. Sammen med lokale grasrotorganisasjoner er vi med og bygger fred og styrker menneskers verd og likeverd. 

Kvekerhjelp var en av de første bistandsorganisasjonene som fikk støtte fra forløperen til NORAD i 1963, til et folk-til-folk-utviklingsprosjekt i Algerie. Siden 1974 har Kvekerhjelp samarbeidet for fred og utvikling i flere prosjekter i Palestina og Israel. I 1993, året for Oslo-avtalen, overtok Kvekerhjelp ansvaret for å følge opp barnehagene som amerikansk kvekerhjelp støttet i Gaza, med hjelp av norsk offentlig bistand. 

Vi vil finne nye muligheter for å fortsette den støtten og det samarbeidet som vi gjennom gleder og sorger har fått være med på i Gaza.

Les mer på Kvekerhjelps nettsider.

En håndsrekning til barn i Gaza

35 921 kroner innsamlet

56 givere
Avsluttet 30.06.2021
143% av 25 000 kr
KVEKERHJELP sitt profilbilde
KVEKERHJELP mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
KVEKERHJELP er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×