LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innkjøp av analyseutstyr for å starte opp en rusmiddelanalysetjeneste

Innkjøp av analyseutstyr for å starte opp en rusmiddelanalysetjeneste

Pengene skal gå til innkjøp av et infrarødt spektrometer for å kunne starte opp en rusmiddelanalysetjeneste i Oslo.

Tryggere Ruspolitikk ønsker å starte opp med en rusmiddelanalysetjeneste i Oslo. Slike tjenester finnes i en rekke ulike land, og har vist seg å redusere risikoen for uønskede reaksjoner som følge av å ta stoff med ukjent innhold og styrke. 

Flere organisasjoner har etterlyst et slik tilbud i Norge, og det har også blitt fremmet som et forslag på Stortinget, uten å få flertall. Tryggere Ruspolitikk har tidligere søkt midler fra Helsedirektoratet om å opprette en slik tjeneste, men fått avslag grunnet manglende kunnskapsgrunnlag. I ettertid har imidlertid Senter for rus- og avhengighetsforskning (Seraf) utarbeidet et rapport, der de konkluderer positivt til å tilby en slik tjeneste i Norge.

Tryggere Ruspolitikk har også utarbeidet en rapport om rusmiddelanalysetjenester, som kan leses på nettsidene våre. Vi kommer til å ta med oss kunnskapen og anbefalingene fra rapporten i utviklingen av vår egen analysetjeneste. 

Delmål

Spleisen inkluderer to delmål:

  • Dersom vi samler inn NOK 344 000 vil vi kunne kjøpe inn en komplett utstyrspakke for BRUKER Alpha 2 spektrometer, som er spektrometeret som blant annet brukes av The Loop i Storbritannia. Vi får også et referansebibliotek som kan brukes for å identifisere 390 ulike stoffer. 
  • Dersom vi samler inn NOK 397 000 vil vi i tillegg kunne anskaffe referansebiblioteket TicTac, som kan brukes for å identifisere enda flere stoffer. 

Om Tryggere Ruspolitikk

Tryggere Ruspolitikk er en ideell organisasjon som jobber for å endre norsk ruspolitikk, med fokus på menneskerettigheter, skadereduksjon og evidensbasert forebygging. I tillegg tilbyr vi gjennom nettsiden Rusopplysningen.no nøktern informasjon om ulike rusmidlers effekter, risiko og skadeforebyggende praksis. Du kan lese mer om oss på nettsidene våre

Innkjøp av analyseutstyr for å starte opp en rusmiddelanalysetjeneste

389 709 kroner innsamlet

647 givere
Avsluttet 30.09.2021
113% av 344 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
FORENINGEN TRYGGERE RUSPOLITIKK er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×