LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Sammen kan vi forhindre sult i Blånildalen i Etiopia

Sammen kan vi forhindre sult i Blånildalen i Etiopia

Pengene fra denne spleisen går til å forhindre sult i Blånildalen i Etiopia. Uroligheter i området driver mennesker på flukt, hus blir brent og åkrene blir ikke sådd før regntiden. Nå haster det å forhindre en sultkatastrofe!

I Vest-Etiopia der NMS har mye av sitt arbeid merkes nå økt spenninger mellom lokale myndigheter og gerilja. Tidligere bar konflikten preg av etniske grupper som sto opp mot hverandre, men den siste tiden ser vi mennesker som tyr til våpen mot egne og andre grupper i frustrasjon over å ikke bli sett, hørt eller prioritert. De har ingen håp for framtida og mangler arbeid, mat, elektrisitet og tilgang til sykehus.

Alt blir bra igjen trøster vi oss med i Norge. Men mennesker i andre deler av verden har ikke den samme framtidstroen.

I Etiopia merker de ettervirkninger av korona med stor arbeidsledighet, økte priser på mat og uroligheter rundt i landet. Folk spiser færre måltid per dag. Alle kjenner noen som er smitta og noen kjenner folk som er døde, men myndighetene kan ikke stenge ned, da ville matmangelen ta flere liv enn pandemien.

I Kamashi i Blånildalen fører urolighetene til at sivilbefolkning havner i skuddlinjen under flukt, åkeren blir ikke sådd i tide før regntiden, hus blir brent og husdyr drept eller stjålet. Utsiktene er frykt, sorg og sult.

Nedbrent hus i Kamashi

Kirken i Etiopia ber nå om hjelp til å nå ut til de som føler seg forlatt og forebygge en mulig hungersnød. NMS ønsker å gi menneskene troen på en bedre framtid.

Samarbeid med viktige aktører i samfunnet i Blånildalen, for eksempel ungdomssenteret i Kamashi, gjør det mulig å nå raskt ut til mennesker i nød på kort varsel.

Gjennom våre prosjekter blir minoriteters rettigheter, språk og kultur løftet fram og evangeliet delt. Utdannelse gir håp om en ny framtid. Men akkurat nå er de grunnleggende behovene viktigst.

Vil du være med å støtte denne spleisen slik at mennesker kan få et verdig liv med varig håp?

Sammen kan vi forhindre sult i Blånildalen i Etiopia

26 045 kroner innsamlet

53 givere
Avsluttet 15.08.2021
104% av 25 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
DET NORSKE MISJONSSELSKAP er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×