LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Gjeterjentene

Gjeterjentene

Målet med spleisen at jeg og Hekla kan gå tilsyn og kadaversøk uoppfordret, debattere, holde foredrag, skrive leserinnlegg og dele bilder og info på sosiale medier om hva vi gjør.

Vi skal knuse myten om at vi ikke ser etter sauene våre

Jeg og Hekla passer på sauer i Rondane i sommer. Målet vårt med denne spleisen er å vise folk utenifra hvor mye jobb vi legger ned i for å se etter dyra våre på beite og hvordan er sauebonde jobber. Rovdyrdebatten er oppheta og det meste foregår i skyttergrava. Det er mange myter ute og går, og vi mener det er viktig med dialog og informasjon. Vi skal knuse noen av disse mytene, vise et realistisk bilde av det norske landbruket i 2021 og bidra til en mere saklig rovdyrdebatt.

Hvem er jeg og Hekla?

Jeg ei jente på 30 år fra Ringebu som jobber på garden der jeg er odelsjente. Bruket heter Gudbrandsstugua. Jeg er utdanna agronom i økologisk landbruk fra Sogn Jord- og hagebruksskule i Aurland og har studert 3 år med agronomi på Blæstad. Jeg har også studert 1 år med historie på Universitetet i Sør-Øst Norge og tatt et emne i foto. Jeg er ivrig fisker og jeger, og synes at livet er best i skogen, på hytta og i fjellet. Jeg er nestleder i Ringebu Fjellstyre. Jeg har brukt mye tid oppigjennom på å diskutere rovviltpolitikk og har skrevet flere leserinnlegg. Hekla er en Islandsk fårehund på 4 år, som elsker å være med på tur og er veldig glad i mennesker. I august kommer en bok på Cappelen Dam som handler om rovdyr i Norge, som skal belyse begge sider, skrevet av Frank Rossavik, der jeg er intervjua.

På garden vår har vi 100 søyer totalt, av rasene NKS, ursau, dalasau og blæset sau. Flokken vår på 30 ursøyer går ute hele året og går stort sett i flokk i fjellet. Vi selger kjøtt, skinn, malerier og fotografier. 

Vi er godkjent kadaversøksekvipasje og har jobba som gjetere i 2 sesonger tidligere, i Fåvangfjellet. I sommer passer vi på vår egen flokk med sauer. Noen går på Venabygdsfjellet, men de fleste går i Rondane sør. Min søster Signhild har 2 Bordercollier, Lassie og Irma, og broder Anton har datter til Hekla, Freyja. De kommer du også til å få se, samt at vi skal ha takeovers fra andre gjetere i Norge.

Målet vårt med bloggen er å knuse myten om at vi som sauebønder ikke ser etter dyra våre etter de er sluppet ut.

Hva skal spleisen finansiere:

 • uoppfordret tilsyn
 • forebyggende kadaversøk
 • debatt og svare på spørsmål
 • skrive leserinnlegg
 • drift av blogg og sosiale medier
 • arbeidsklær (joggesko slites fort ut i fjellet)
 • enkelt fotoutstyr
 • etter sommeren: foredragsturne
 • Neste år: egen webside med blogg

Vi setter stor pris på alle bidrag og lover å løfte rovdyrdebatten!

Her kan du følge oss:

Instagram: @gjeterjenton

Facebook: @heklaklubben

Snapchat: thereserui

Gjeterjentene

7 650 kroner innsamlet

23 givere
Avsluttet 07.09.2021
30% av 25 000 kr
Therese Rudi sitt profilbilde
Verifisert
Therese Rudi mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Therese Rudi er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×