LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp vår kjære Line til MS behandling i Moskva

Hjelp vår kjære Line til MS behandling i Moskva

Stamcellebehandling i Moskva

Vår kjære venninne, Line Hamarsnes blei for 5 år sidan diagnostisera med sjukdommen multippel sklerose (MS). Ho har våkna opp med gradvise lammelser i heile kroppen. Ho har fått medsinar som blant anna: Tecfidera, Mavenclad og Rituximab. Sjukehuset trekte tilbake MS diagnosa berre nokre månadar etter att ho fekk den, dette på grunn av smerter, vekktap og mistanke om kreft. Line gikk i 5 måneder å ventet på prøvesvar fra Rikshospitalet. Prøvesvar var negativt, men viste MS aktivitet i rygg, men måtte også ta muskelbiopsi mtp mitokondriell sjukdom, denne var også negativ, fekk då tilbake MS diagnosa. Har vore ut og inn av sjukehuset med MS aktivitet desse åra, med uutholdelige smerter, og som no har ført til at ho ikkje klarar å jobbe. 

I Norge er det berre bremsemedisinar som ein får som behandling. Line har ikkje hatt effekt av desse medisinane, ho har heller blitt værre med alt av bivirkningar desse medisinane har gjeve. No har ho så mykje smerter og lite livskvalitet at ho  har bestemt seg for å prøve stamcellebehandling i Moskva, som då er seiste utveg. Line har 2 gonger fått avslag på behandlinga her i Norge tross for mykje sjukdomsaktivitet og medisinbivirkningar. Sjukdommen er såpass aggresiv, at ein kan ikkje sita å vente på at ting skal skje. 

Line har fått time i mai 2022, men har sett seg på venteliste om det blir aktuelt før. Behandlingen går over ca 30-40 dager, gjeng ut på å ødelegge kroppens eigne stamceller deretter fyller ein på med friske stamceller (nedfryste). dette er ein behandling som også  blir bruka ved blant anna forskjellige krefttyper. Denne behandlinga blir ikkje dekt av staten, så dette må ho betale sjølv. behandlinga vil koste omlag 550 000. 

Line er 28 år, frå Rauland i Vinje kommune. Ho er ei rastlaus sprudlande, sosial og arbeidsam jente som aldri gjev opp. Ho har tri små tantebarn og tri sysken. Største ønske hennar er å kunne bli frisk, å sleppe alle smertene å bruk av bremsemedisin og smertestillande noko som no er kvardagskost. 

Kort om MS: 

Ms er ein sjukdom som rammar sentralnervesystemet og er ein sjukdom med svært ufortutsigbart forløp. MS kan blant anna føre med seg synsforstyrrelser, fatigue, nedsatt hukommelse, lammelsen og alvorlige funksjonsvikter i kroppen. 

Du kan lesa meir om multippel sklerose(MS)  her: 

https://www.helsenorge.no/sykdom/hjerne-og-nerver/multippel-sklerose-ms/ 

Me håpar så mange som mogleg ynskjer å bidra til å hjelpe Line, slik at ho kan reise til Moskva. Me set stor pris på alt! 

Mvh Karoline og Linn - Camilla.

Hjelp vår kjære Line til MS behandling i Moskva

280 250 kroner innsamlet

394 givere
Avsluttet 25.01.2022
50% av 550 000 kr
Linn-Camilla B Nystog sitt profilbilde
Verifisert
Linn-Camilla B Nystog
står bak spleisen
Line Hamarsnes sitt profilbilde
Verifisert
Line Hamarsnes mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Linn-Camilla B Nystog er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×