LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Nødhjelp til venner rammet av flom i Addis Abeba og gjenoppbygging av det teologiske seminaret.

Nødhjelp til venner rammet av flom i Addis Abeba og gjenoppbygging av det teologiske seminaret.

Fem voksne og tre barn ble tatt av vannmassene. Skadene er enorme. Vil du hjelpe de som er rammet med å reise seg etter katastrofen?

Tirsdag 17. august ble det teologiske seminaret til Mekane Yesus-kirken i Etiopia rammet av en plutselig og voldsom flom. Området der de ansatte har sine boliger ble hardest rammet. De fleste ansatte var på jobb, mens barn og eldre var hjemme.

Datter revet ut av pappas hånd

Det er hjerteskjærende å høre historiene som fortelles. En far forsøkte å løfte datteren sin og datteren til en slektning opp på hustaket. Fortvilet prøvde han å holde dem over vann og å komme seg i trygghet.  Han klarte bare å holde fast den ene jenta. Datteren glapp ut av hendene hans og forsvant i vannmassene. Nå er hun bekreftet omkommet.

Sengen fløt opp til taket

Ebisse er Dean of Theology ved Mekane Yesus seminary. Hun har også tatt en Phd ved VID i Stavanger. Etter flere forsøk på å nå henne, ringer hun for å fortelle at det går bra med henne og familien. Hun forteller om det som skjedde på tirsdag:

- Jeg satt på kontoret og arbeidet, uten å ane elven flommet over og fylte hjemmet mitt. Da vi etterhvert gikk ut for å se hva som skjedde, var det som et tak med vann dekket nederste del av tomta. Jeg var i sjokk.. Eneste jeg klarte var å rope Jesus, Jesus, Jesus. Etter fire timer ble jeg gjenforent med barna mine. Noen forbipasserende hadde stoppet opp og reddet dem ut av huset.. Jeg vet ikke hvem det var. Jeg kaller dem engler.

Barna har problemer med å sove om natten. De er ikke trygge. Under flommen klatret de opp i senga og den steg lenger og lenger opp mot taket…Heldigvis ble de reddet ut, men vi sørger over naboene våre som omkom.

Ebisse og familien hennes mistet alt i flommen. Barna sliter med å sove etter den traumatiske opplevelsen. - Jeg bryr meg ikke om de materielle skadene, akkurat nå er jeg bare glad for at jeg, barna mine og familien min er i live, sier Ebisse.

Stort behov for hjelp!

Åtte mennesker ble drept i flommen, av dem tre barn. 98 mennesker er husløse og har mistet alt de eide. Gjenoppbyggingen av bygninger og veier som ble ødelagt vil koste minst 20 millioner kroner.

Mekane Yesus-kirken i Etiopia har sendt et brev til NMS der de ber om hjelp. Vil du hjelpe de 17 familiene som mistet alt i flommen og bidra til at seminaret i Addis kan bygges opp igjen? Sammen kan vi vise at vi bryr oss!

Nødhjelp til venner rammet av flom i Addis Abeba og gjenoppbygging av det teologiske seminaret.

372 950 kroner innsamlet

436 givere
Avsluttet 19.09.2021
46% av 800 000 kr

Om organisasjonen

NMS finnes for å utrydde fattigdom, bekjempe urettferdighet og dele troen på Jesus.

Ingen foreldre skal måtte velge mellom mat, medisiner eller skolegang for sitt barn. Alle fortjener å ha mulighet til å delta i samfunnet. Alle mennesker har rett til å høre om Jesus og selv velge hva de vil tro på.

Sammen forandrer vi verden, ett menneske om gangen!


Organisasjonsnummer: 940 325 501
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
DET NORSKE MISJONSSELSKAP er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×