LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt arbeidet for norsk tilslutning til FNs atomvåpenforbud

Støtt arbeidet for norsk tilslutning til FNs atomvåpenforbud

Alle pengene som samles inn går til ICAN Norges arbeid for norsk tilslutning til FNs atomvåpenforbud

Nytt stortingsflertall gir nye muligheter for at Norge skal ta ansvar i kampen mot atomvåpen!

Atomvåpen utgjør en eksistensiell trussel. 

Ved bruk av atomvåpen kan ingen gi nødvendig hjelp. Skadene vil være for omfattende og strålingsfaren for høy. Anerkjennelsen av de katastrofale humanitære konsekvensene og fantastisk innsats fra aktivister, diplomater og akademikere ledet fram til at 122 stater vedtok et forbud mot atomvåpen i FN. Forbudet trådte i kraft i januar i år og atomvåpen er nå forbudt etter internasjonal lov. I mars 2022 avholdes det første statspartsmøte for forbudet. 

Nytt stortingsflertall og nye muligheter

Vi har fått et nytt flertall på Stortinget med langt sterkere støtte for at Norge skal slutte seg til FNs atomvåpenforbud. Det momentumet må vi bruke! ICAN Norge har en essensiell rolle i å koordinere innsatsen til de nesten 60 partnerorganisasjonene, informere politikere om hva som skjer og bidra til at vi sammen får Norge til å ta ansvar for internasjonal nedrustning. 

I atomvåpensaken har myndighetene lenge vært på koalisjonskurs med folket. 4 av 5 mener Norge bør signere FNs atomvåpenforbud. Våre folkevalgte kan ikke fortsette å ignorere folkets vilje. Vi skal gjøre vårt beste for å gjøre folkets vilje synlig og for å fremme en konstruktiv og faktabasert offentlig debatt om truslene atomvåpen utgjør og hvordan Norge kan bidra til å redusere trusselen.

Nå gjelder det! Mange land ser til Norge. Hvilke signaler en nyvalgt norsk regjering sender vil ha mye å si for hvor tydelige andre land tør å være i atomvåpensaken. 

Vi trenger din støtte

ICAN Norge har fått mindre støtte fra Utenriksdepartementet enn tidligere år. Det samme gjelder flere av organisasjonene som jobber mot atomvåpen og for at Norge skal slutte seg til FNs atomvåpenforbud. Vi trenger et sivilt samfunn som kan stille myndighetene kritiske spørsmål og løfte en offentlig debatt på viktige temaer som nedrusting. Dessverre opplever vi nå at debatten strupes. For at vi skal kunne opprettholde arbeidet trenger vi din støtte.

Hvem er vi?

Den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN) er en koalisjon av organisasjoner over hele verden som fremmer FNs atomvåpenforbud. ICAN Norge er den norske grenen av kampanjen og består av nesten 60 organisasjoner. Organisasjonene har forskjellige hovedinteresser, men er alle enige i at Norge må slutte seg til FNs atomvåpenforbud. Les mer om ICAN Norge og vårt arbeid.

Norske leger mot atomvåpen har det administrative ansvaret for ICAN Norge. Pengene utbetales derfor til Norske leger mot atomvåpen.

Støtt arbeidet for norsk tilslutning til FNs atomvåpenforbud

5 150 kroner innsamlet

11 givere
Avsluttet 03.10.2021
34% av 15 000 kr
ICAN Norge sitt profilbilde
ICAN Norge
Verifisert
Tuva Krogh Widskjold står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Tuva Krogh Widskjold er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×