LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp Siroos å slippe fengsling, tortur og fare for sitt liv i Iran!

Hjelp Siroos å slippe fengsling, tortur og fare for sitt liv i Iran!

Pengene skal brukes til advokatutgifter og rettsomkostninger

Siroos står i stor fare for å bli sendt tilbake til hjemlandet Iran til fengsel, tortur og kanskje henrettelse- vil du hjelpe ham å slippe denne skjebnen?

Siroos (formelt navn: Mehdireza Kabiriasl) er 38 år og har vært i Norge siden 2016. UDI og Utlendingsnemnda tror ikke på historien hans som desertør fra  yrkesmilitærtjeneste. Og de tror ikke det er farlig å være kristen konvertitt i Iran, hvis Siroos bare skjuler sin tro. Siroos på sin side, regner med at iranske myndigheter står klar og arresterer ham på flyplassen hvis han blir tvangsreturnert, mest pga militærbakgrunnen, men også pga politisk engasjement mot regimet og konvertering til kristen tro. Han har fått konkrete alvorlige trusler fra Iran. 

Derfor har han gått til rettsak mot UNE. Han tapte saken i tingretten i mai 2021. Saken er anket og kommer opp som sak i Borgarting lagmannsrett i november 2021. Siroos har en god advokat - Arild Humlen- men det koster mye penger. 

Siden i mai har Siroos sittet arrestert på Trandum utlendingsinternat - som er et fengsel med strenge kår for de som skal sendes ut av landet. Oppholdet blir stadig forlenget uten gode grunner. Han har sultestreiket i 40 dager, han har hatt helseproblem, han prøver å være en positiv faktor i et vanskelig miljø. 

Vi i støttegruppen mener Siroos ikke blir behandlet etter grunnleggende menneskerettigheter:  retten til å ikke bli sendt tilbake til tortur og død, retten til å praktisere sin tro åpent og retten til ikke å bli utsatt for unødvendig frihetsberøvelse. 

Les mer og følg saken på facebookgruppen: "La Kuroosh/Siroos få bli"

Hjelp Siroos å slippe fengsling, tortur og fare for sitt liv i Iran!

115 908 kroner innsamlet

168 givere
Avsluttet 04.12.2021
77% av 150 000 kr
Verifisert
Kjersti Stenhjem Lie mottar pengene
Anne Sofie Uthaug sitt profilbilde
Verifisert
Anne Sofie Uthaug
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Anne Sofie Uthaug er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×