Hjelp til en minneverdig begravelse til min mor som har holdt på med sine to funksjonshemmede gutter
84 761 kr
370 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

94% av målet oppnådd
84 761 kr94 % av 90 000 kr

Hjelp til en minneverdig begravelse til min mor som har holdt på med sine to funksjonshemmede gutter

en minneverdig begravelse for Ruth Barthel

Ruth Barthel er en dame på 87 år. Hun har to sønner Lasse og Per som er funksjonshemmet. Aldri har hun sendt bort sine barn til noen institusjoner eller krevet et øre fra samfunnet. Enda begge to har vært fullt pleietrengende. 18 september ble broren min per Barthel revet bort fra oss. jeg og per hadde et broderskap som ingen andre kunne tenke seg, vi var veldig tilknyttet hverandre. Dette var en stor sorg for meg og min mor å bære. Da Per lå for døden så var jeg på sykehuset dag og natt for å følge han og det var en stor belastning for både meg og min mor. Min mor siterte “ det er ikke barna som man skal se dø først, det er heller foreldrene”. Nå er det min mor som ligger på dødsleie etter at hun har tatt vare på meg og min bror i 60 år. 5 år etter at Per gikk bort er det nå min mor og hun har dessverre ikke mange timer igjen å leve. Når mor nå ligger på dødsleie så er det kun meg igjen, som enslig. Jeg har ingen kjæreste eller samboer å ty meg til. Jeg har bodd hele livet mitt med mor, så dette er ubeskrivelig tungt for meg å bære. Jeg må si nå, er livet verdt å leve når mor går bort. Men det er det jo, jeg vet bare ikke hvordan jeg skal klare dette mentalt. Og disse tankene flyr i hodet mitt konstant. Den siste måneden har vært en stor psykisk belastning for meg. Min mor skulle vært hedra med en heders pris, det er ingen overdrivelse når jeg sier at hun er den beste moren jeg noen gang kunne drømt om i mine villeste drømmer. Hun har vært den snilleste og sterkeste kvinnen jeg kjenner. Hvordan hun har taklet livet med to funksjonshemmede barn helt alene er noe for seg selv. Hun har alltid hatt oss hjemme, og jobbet seg ihjel når vi var på skolen, og jobbet enda mer når hun kom hjem igjen. Stelt oss begge to hver eneste dag, hun fikk aldri noen ordentlig søvn, da begge både jeg og Per måtte snus regelmessig gjennom en hel natt. Med dette bidraget ønsker jeg at mamma skal få en fin minneverdig begravelse, da jeg økonoimsk ikke klarer dette selv. Jeg vil alltid gjøre det beste for mamma, og dette er det minste hun fortjener. Mamma tar sitt siste åndetrekk her i stua hvor vi bor. Mamma ville ikke ligge på noe sykehjem eller sykehus. Hun ville gjerne få lov til å dø hjemme hvor jeg og hvor hunden vår er. Det er mammas siste ønske.

Jeg oppfordrer dere som ikke kjenner oss og som ikke har sett dokumentar programmene som er laget av oss på Nrk, så vil jeg legge til link til dem her og de varer i ca 30 min hver. Da vil dere bli kjent med familien Barthel og få litt mer innsyn i livet vårt. De handler blant annet om ungdomsskolen, jobb og 20 år etter der Per fikk sitt første barn Martin. 

Jeg setter uendelig stor pris for hver og en av dere som bidrar, om det så er et øre, så er jeg evig takknemlig for dere. Begravelsen kommer til å bli offentliggjort og de av dere som vil komme er gjerne velkomne.

Masse Klemmer fra familien Barthel

https://tv.nrk.no/serie/lasse-og-per

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Lasse Barthel
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Lasse Barthel er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×