LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Verdig liv - Alta fhs

Verdig liv - Alta fhs

Tenk å starte livet med at ingen har troa på deg. Du blir ikke sett på som et fullverdig menneske og dine foreldre forsøker skjule deg fordi samfunnet sier du er en skam. Det er ingen som tror at du kan lære noe eller utvikle deg. Hva gjør du da?

Alta FHS støtter Normisjons arbeid blant mennesker med funksjonsnedsettelser i Bhutan, Aserbajdsjan og Nepal. Gjennom ulike tiltak jobber Normisjon for å løfte, utruste og ivareta mennesker uavhengig av utgangspunkt og begrensninger.

Eksempler på hva din støtte bidrar til:

I Aserbajdsjan støtter Normisjon et barnehjem i Merdekan. Her får 40 av de mest sårbare barna, blant 150 som bor der,  hjelp i sine utfordringer. Barna får der opplæring og opptrening i form av undervisning, fysioterapi, musikkterapi, massasje og mye, mye mer. Foreldrene får kurs og undervisning i hvordan ta vare på, samt bidra til utvikling hos et barn med en funksjonsnedsettelse.

I Nepal er det nylig startet et arbeid som springer ut ifra Okhaldhunga sykehus. Arbeidet består av 31 medarbeidere som oppsøker alle i området som har en form for funksjonsnedsettelse. I alt er det, per i dag, 1 100 mennesker som berøres av arbeidet som tilbyr skole, ulike former for terapi, tilrettelegging i hjemmene (blant annet bygges det toaletter), foreldreopplæring og praktiske hjelpemidler som krykker, rullestol, etc. Fler av de ansatte har selv funksjonsnedsettelser.

I tillegg støtter Normisjon et dagsenter (ABBS) i Nepal. Barna som kommer hit møter omsorg og kjærlighet, i tillegg til opptrening, undervisning og opplæring. Arbeidet har så langt berørt over 800 barn og unge, siden det ble startet på 90-tallet.

I Bhutan støtter Normisjon en stab på seks medarbeidere som jobber for et samfunn som tilrettelegges for mennesker med funksjonsnedsettelser. Staben jobber inn mot regjerning og styresmakter for at denne gruppen mennesker skal gis like forutsetninger for å klare seg i samfunnet, samt oppleve seg verdifull og inkludert. Arbeidet i landet har vart over mange år og har gitt store konsekvenser. Å ha en funksjonsnedsettelse er fortsatt tabubelagt, men landet har blitt langt bedre enn for bare ti år siden, og med din støtte kan vi gjøre enda mer.

FOR MER INFO OM PROSJEKTET:

Merdekan, Aserbajdsjan

Historien bak ABBS

Samfunnsutvikling i Bhutan

Håp til Okhaldhunga

Tusen takk for at du, sammen med Alta FHS, vil være med å gjøre en forskjell!

Verdig liv - Alta fhs

4 000 kroner innsamlet

13 givere
Avsluttet 20.05.2022
20% av 20 000 kr
NORMISJON sitt profilbilde
NORMISJON mottar pengene
Hanne Sofie Moldsvor sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Hanne Sofie Moldsvor
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Hanne Sofie Moldsvor er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×