LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Veterinærkostnader

Veterinærkostnader

Økonomisk støtte

Dette skriver matmor Mona på fb:

"Her kommer en oppdatering på innlegget mitt der jeg spurte om noen visste ca pris på amputasjon av fot hos hund. For de som ikke fikk det med seg, så spurte jeg fordi jeg har ei toypuddeltispe som hadde alvorlig HD og fikk operert inn hofteprotese etter anbefaling fra NKK og veterinærer. Alt det beste for hunden, så vi reiste fra Trondheim til Oslo for å få det gjort. Det ble operert inn en protese som var for stor. Det viste seg at selv den minste protesen var for stor for henne. Den burde selvsagt aldri ha blitt satt inn, men det ble den uten å snakke med meg om det først. Etter operasjonen, fikk vi informasjonen om at protesen var for stor og at dette nok ikke ble vellykket. Det skal sies at det tas mål av ben og proteser på forhånd ut ifra røntgenbilder, så dette visste de var for stort da de satte den inn. Som antydet, ble ikke dette noe sukess. Pga at protesen var for lang, presset den seg gjennom hofteskåla (som ble ødelagt), og hoftekula gikk opp i kroppen istedet for å ligge inn i skåla. Operasjonen hadde kostet 60000, pluss reise og to overnattinger på hotell i Oslo. Det hele endte med at vi fikk komme tilbake for reoperasjon. Denne gangen holdt hofta i 5 uker før den på ny lukserte og hoppet ut av skåla. Ny operasjon og ny reise til Oslo. Kostnader på 32000 for å få satt hofta på plass igjen, og selvsagt utlegg for reise og to dager på hotell igjen. Det gikk nesten 4 uker før den igjen hoppet ut av stilling. Vi sto rimelig desperate i situasjonen. Heldigvis hadde vi smertestillende medisin liggende fra tidligere. Hunden hadde hofta ute av ledd og slik kunne hun alldeles ikke gå. Det ble tidligere nevnt at hvis dette ikke gikk, burde vi amputere eller avlive. Avliving av en ung og ellers frisk hund på under 3 år, var ikke et alternativ. Panisk begynte vi å ringe rundt til veterinærer i Trøndelag for å få hjelp. Men det skulle ikke være enkelt. Vi kunne få time i Namsos 3.februar, men det var jo alt for lenge til! Vi forsøkte å ringe Anicura Oslo daglig. Hofta hadde hoppet ut av ledd på en fredag og det var nå gått en hel uke uten at vi fikk bistand. Vi fikk til slutt napp hos en ortoped på Anicura Stjørdal. Prislapp 26500 kr. Men de kunne amputere mandag etter (i går). På søndag kveld skrev jeg en lengere mail til klinikksjefen ved Anicura Oslo og fortalte hvordan vi ble nektet oppfølging. Mandag morgen kom, og Tinka ble med tungt hjerte levert på Stjørdal for å amputere foten.

Et par timer senere fikk jeg mail fra klinikksjefen i Oslo.  om at de hadde hatt ledermøte, hvor alle lederne var enig i at denne operasjonen skulle dekkes av Anicura Oslo. De beklaget vår opplevelse.

Vi har til sammen vært ute med 140 000 kr på dette, Tinka hadde lagt bak seg alt for mange uker i bur (strengt burregime i 5 uker etter hver operasjon)og forsikringen var makset ut for lenge siden. Så det var virkelig en lettelse da vi fikk vite at vi fikk dekt denne operasjonen. For det har vært en økonomisk ruin, og det vil ta lang tid å få økonomien i balanse igjen. Men det viktigste av alt. Tinka er fortsatt med oss, og allerede nå dagen etter operasjonen, er hun oppe og går på 3 ben. Spiser med god matlyst, logrer med halen og ser ut til å ha det bra etter foholdene❤. Tusen takk til alle som kom med oppløftende ord og delte erfaringer om hunder og katter som har utmerkede liv på tre ben. For dette var virkelig siste løsning. Men vi kunne ikke utsette henne for flere operasjoner og mer burligging, når prognosene tilsa at det ikke ville gå likevel. Bilder i kommentarfeltet :)

Veterinærkostnader

8 550 kroner innsamlet

30 givere
Avsluttet 10.02.2022
28% av 30 000 kr
Linda Arild sitt profilbilde
Verifisert
Linda Arild mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Linda Arild er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×