To år på kanten - en fotoutstilling
10 850 kr
38 givere
15 dager igjen
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

54% av målet oppnådd
10 850 kr54 % av 20 000 kr

To år på kanten - en fotoutstilling

Alle pengene som samles inn skal gå til å lage og utvikle utstillingen "To år på kanten"

12. mars 2022 er det på dagen to år siden Norge stengte ned første gang på grunn av korona. Vi ønsker å lage en utstilling som skal bearbeide det kollektive traumet vi har opplevd de siste to årene.

Gjennom utstillingen «To år på kanten» vil fire lokale fotojournalister gi publikum et innblikk i viktige og personlige hendelser gjennom to år med korona. I utstillingen vil vi at pressefotografenes offentlige fotoalbum kan skape et rom for samtale og ettertanke. Vi vil vise at selv om vi alle har vært mye alene, betyr vi noe for andre mennesker. Gjennom å se korona-hverdagen til andre kan vi åpne opp for en forståelse for at andre har hatt det på samme måte. I tillegg vil en utstilling kunne gi rom for å reflektere over hvordan samfunnet har endret oss og seg de siste to årene.

Les mer under bildet.

Pandemien har siden 12. mars 2020 gjort oss skvetne når noen kommer for nære og vi har nesten glemt hvordan det var å klemme. 

Mange har mistet jobben, næringslivet har fått noen skudd for baugen. 

Vi har tatt bøttevis med koronatester og sender stadig gledes-snapper med bilder av negative hurtigtester før sosiale sammenkomster. 

Begravelser er gjort over zoom, fritidstilbud har stått stille, skoler har vært stengt og kohort er blitt et hverdagslig ord. 

Mange har slitt med sosial angst og ensomhet, russefeiringer er avlyst, besteforeldre har møtt barnebarn gjennom vindusruta.

Vi har fått støtte fra Fritt ord, men siden vi konkurrerte med utrolig mange andre gode prosjekter, tapte vi i kampen om midler fra Bergersenstiftelsen og Kulturrådet. Det vil si at vi mangler rundt 100 000 kr for å gjennomføre utstillingen slik vi ønsker. 

Vi mener at dette er en utrolig viktig utstilling for lokalsamfunnet vårt. Det å skape en møteplass der vi kan (uansett hvordan pandemien utvikler seg) samles og reflektere er essensielt for å komme oss videre, forstå og bearbeide våre traumer. 

Derfor ber vi om hjelp til å samle inn 20 000 kr som er minimum av det vi må ha i tillegg til støtten fra Skien kommune og Fritt ord for klare å stable denne utstillingen på beina.

Alle monner drar og ingen bidrag er for små.

Opprettet av
To år på kanten

VerifisertKjersti Veel Krauss er ansvarlig for spleisen

Pengene utbetales til

Orgnr. 911 816 067

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Kjersti Veel Krauss er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×