LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for 17 år gamle Amelia har vært alvorlig syk i fem år, og i Norge får vi ikke hjelp.

17 år gamle Amelia har vært alvorlig syk i fem år, og i Norge får vi ikke hjelp.

Pengene går til behandling i utlandet ved et privat sykehus der det brukes både antibiotika og urtemedisiner.

Amelia er langtifra frisk. Friske tenåringer skal være på skolen i uka, ute med venner i helgene og kveldene og drive med hobbyer, ha en ekstrajobb og leve livet.

Det river meg i mammahjertet at jeg ikke har klart å hjelpe henne! Hun har stort sett ligget på sofaen siden hun var 12 år, og vi har kjempet på alle tenkelige måter for å finne ut hva som feiler henne. Vi har reist til USA og fått henne undersøkt av spesialister på nevrologi og barn, funnet noen svar, men åpenbart ikke alle siden hun ikke har blitt frisk. Dette har selvsagt kostet mye penger, man får ikke noe av dette dekket av hverken barneforsikringen eller helsevesenet. 

Nå ser det ut til at vi endelig har funnet svaret. 

Hun fikk Borreliose da hun var 8 år, og det er co-infeksjoner etter dette som ødelegger livet for henne. Etter en Mycoplasma lungebetennelse i 2017 ble disse bakteriene aktivert og de herjer med den vevre kroppen hennes. 

Hun har nå fått påvist antistoffer som viser 5 forskjellige flått-bakterier. Og minst to av disse lar seg ikke drepe av en liten antibiotika-kur fordi de gjemmer seg i blodcellene våre og er vanskelige å finne og drepe for medisinene.

Nå er det sånn at behandling finnes ikke i Norge. Legene behandler ikke på bakgrunn av lab-prøveresultat fra andre land, de behandler ikke på denne måten, og de behandler ikke så lenge som det trengs.

Husker du Lars Monsen fikk borreliose? Han måtte reise til utlandet for å bli frisk. Hadde han slått seg til ro med beskjeden fra legene i Norge ville han antakelig vært ufør i dag. Like ufør som Amelia er, for det er det hun er. Helt ute av stand til å delta i et vanlig liv med skole. Hun sliter hver dag med å klare å stå opp!

Så nå reiser vi til utlandet for å se om vi kan få Amelia ut av en håpløs tilstand der hun faktisk ikke har noe særlig liv i det hele tatt, det er mere en eksistens med sterke smerter som sliter henne ut hver eneste dag. Hjernetåke som lammer henne og en kropp som kødder til livet hennes uten forvarsel hver eneste dag.

Vi har brukt opp mulighetene vi har til å låne opp på hus og heim for å finansiere all den behandlingen hun har fått hittil, nå ber vi om hjelp til å få behandlet henne for det som etter all sannsynlighet er den egentlige årsaken. Infeksjoner etter Flått-bitt hun fikk i 2012. 

Jeg blogger underveis i behandlingen, så om du vil ha oppdatering kan du følge bloggen min her. 

Dersom du vil støtte med vipps, kan du vippse til 95172277 og merk vippsen med Amelia17

17 år gamle Amelia har vært alvorlig syk i fem år, og i Norge får vi ikke hjelp.

117 730 kroner innsamlet

364 givere
Avsluttet 19.04.2022
78% av 150 000 kr
Heidi Iren Solberg sitt profilbilde
Verifisert
Heidi Iren Solberg mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Heidi Iren Solberg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×