LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Olympisk Roer Rydder Havbunn

Olympisk Roer Rydder Havbunn

Pengene skal i hovedsak støtte Martin Helseth sitt ryddeprosjekt og idrettssatsing. Avhengig av størrelsen på beløpet vil deler brukes til å kjøpe inn mat og drikke og eventuelt nødvendig ryddeutstyr til aksjonene.

Status per 14.03: cirka 2,3tonn

Mitt navn er Martin Helseth. Jeg er 27 år og er til daglig roer på landslaget. I 2021 deltok jeg i OL og har medaljer fra WorldCup, U23-VM samt et antall NM-gull. Jeg kommer fra Ålesund og er bosatt i Oslo for å trene med landslaget. 

I tillegg til å ro har jeg en lidenskap for havet. Jeg bruker mye av fritiden min på å utforske det som finnes under overflaten ved å fridykke. Det er igjennom denne hobbyen jeg har fått øynene opp for hvor omfattende problematikken med marin forsøpling er. Jeg ønsker å gjøre en forskjell ved å rydde så mye søppel som mulig i tillegg til å bruke min posisjon som toppidrettsutøver til å drive bevisstgjøring, slik at mengden avfall som havner i sjøen forhåpentligvis reduseres. 

Den nye landslagstreneren forventer at vi skal trene ekstremt mye seks dager i uken, for så å ta fri på søndager. Derfor er det midt i blinken å bruke søndager som ryddedag! Jeg har begynt å invitere til ryddesøndager hvor ivrige fridykkere fra Spearos Oslofjord og andre engasjerte havryddere til å treffes for å rydde spesielt utsatte områder rundt Oslo. Løvås Transport stiller seg til disposisjon til å ta hånd om og sortere avfallet vi får på land. I løpet av januar ryddet vi cirka 2 tonn, og målet er å minst heve 10 tonn før året er over. Til nå er dette gjort uten en krone i støtte, og hensikten er heller ikke å tjene store penger på det. 

En gang i blant får jeg henvendelser fra folk som lurer på hvordan de kan støtte prosjektet, så jeg tenkte det var en god idé å opprette en spleis for å gjøre det mulig. Med norske øyne er roing en liten idrett og det er alltid en krevende jobb å få satsingen til å gå rundt økonomisk, så hvert bidrag settes stor pris på og det gjør det litt lettere å få satset ordentlig på roingen og ha overskudd til å drive ryddeprosjektet.  

Dersom jeg får inn litt støtte igjennom spleisen ønsker jeg å bruke deler av midlene til å ta med mat og drikke til de ivrige medhjelperne slik at ryddeaksjonene blir enda hyggeligere for alle involverte! 

I spleisen vil det bli skrevet løpende referater fra hver ryddeaksjon igjennom året. 

I 2020 da OL ble utsatt og jeg ble "arbeidsledig" startet jeg en spleis hvor jeg sa at hver donasjon skulle stå for en viss mengde søppel og at det skulle være mulig å spore hver donasjon direkte til noe som var plukket. Jeg endte med å rydde nesten syv tonn. Det er mulig å se hva som ble funnet i spleisen her: https://www.spleis.no/project/104887

For aksjonen i 2020 ble jeg nominert til Rydd Norges "gullklypa" og Dagens Næringslivs "30 under 30 innen bærekraft". Det er laget noen artikler om ryddingen i tiden som har gått og her er et lite knippe: 

https://www.dn.no/d2/ledestjerner/fridykking/hav/soppel/soppeldykkeren/7-1-csigbxgkr

https://www.aftenposten.no/amagasinet/i/EW7Mxa/gikk-til-bunns-da-ol-droemmen-brast

https://www.smp.no/lokalsport/2020/12/21/Martin-har-plukket-over-67-tonn-s%C3%B8ppel-fra-havet-i-%C3%A5r.-N%C3%A5-blir-han-klimaambassad%C3%B8r-i-EU.-23203462.ece?rs7119451643487636021&t=1

Olympisk Roer Rydder Havbunn

15 000 kroner innsamlet

34 givere
Avsluttet 31.08.2022
100% av 15 000 kr
Martin Helseth sitt profilbilde
Verifisert
Martin Helseth mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Martin Helseth er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×