LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Ukraina trenger din hjelp!

Ukraina trenger din hjelp!

Til å hjelpe ukrainske flyktninger og mennesker som er i Ukraina

Det er med et tungt hjerte og med en følelse av hjelpeløshet jeg ser på mitt moderland som er under invasjon, i fra mitt trygge hjem i Norge. Jeg appellerer til deg om å hjelpe uansett beløp, stort eller lite. 

Våres venner er på vei til Skandinavia med sine familie, som er på flukt fra krigen i Ukraina. Roman med kona og 3 barn skal til Sverige og Yura med kona og to barn - til Norge. Innsamlingen skal dekke utgifter knyttet til reise, resten av pengene skal til ADRA Norge som hjelper mennesker i Ukraina.

07.03.22 Oppdateringer: 

•Roman og familie klarte å komme trygt til reisemålet i Sverige med mange mirakler på vei.  Folk viste stor følgesvenn og støtte underveis.

•Yura og familie er fortsatt på grense og klart ikke å kommer videre. Hans kona er under kreft behandling og kan ikke få dokumentene fra legen som vise at det er Yura som hoved omsorggiver til barna. Grensepatrulje vil ikke slippe Yura ut og kona hans vil ikke gå uten mannen sin, da hun er veldig sårbar. 

13.03.22

Etter samtale med en venn i Ukraina tok vi en beslutning om å hjelpe barnehjem som slapp unna krig. I landsbyen jeg bor her i Norge, har vi gjestehus som gikk med på å innkvartere 24 barn og 4 lærere som passet barn.  vi må hente barn fra Polen og bringe dem hit til Norge.  Så pengeinnsamlingen vil bli utvidet mot reise og nødvendig hjelp til barna.

22.03.22 

Yura's kona, Natalia og to barn er endelig i Norge etter 9 dagers reise. De fikk hjelp av tyske frivillige hele veien fra Romania til Berlin, hvor de tatt flyet til Trondheim. Fra Trondheim ble de hentet av vertsfamilie ❤️🙌🏻 

Med stor takk for din tid til å lese min bønn.   

Ukraina trenger din hjelp!

19 980 kroner innsamlet

43 givere
Avsluttet 23.03.2022
19% av 100 000 kr
Vitaliy Kharchenko sitt profilbilde
Verifisert
Vitaliy Kharchenko mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Vitaliy Kharchenko er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×