Staten vil drepe Rambo
156 450 kr
822 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

Staten vil drepe Rambo

Hilde Walberg er en lavtlønnet alenemor som har brukt alt av sparepenger og lånt mye penger i banken for å få rettferdighet for sin hund.  
 

Etter en hendelse i jula 2015, hvor en mann gjorde ett fremstøt mot Rambo i mørket hvor han ble skremt, kom han i skade for å støte i armen til mannen. Hendelsen ble anmeldt, og  10 måneder etter hendelsen ble Rambo satt i kennel av politiet i påvente av at de skulle avlive han. Ja, han ble begjært avlivet av fornærmede. Politiet fattet vedtak om avlivning uten å etterforske saken.

Dette var særdeles uheldig, da denne hunden har hatt en svært stor betydning for Hilde i en tøff og vanskelig tid etter en tragisk hendelse i livet hvor livet hennes sto for spill... Rambo var til stede under hendelsen, og det er han vi takker for at det ikke fikk et værre utfall.❣ Hunden har bidratt til å holde henne oppe i en ellers så vanskelig hverdag etter hendelsen. 

 

Hilde anket avgjørelsen til politidirektoratet, men de opprettholdt vedtaket om avlivning.

Saken med Rambo kom opp i Alstahaug tingrett i desember 2016.  Dommen, som ble avsagt i januar 2017, frikjente Rambo. 

Men Regjeringsadvokaten var ikke fornøyd med avgjørelsen, og anket saken videre til lagmannsretten, hvor saken ble gjennomført i begynnelsen av juni i år. Her ble Rambo dømt til å bli avlivet den 30. juni.

Hilde Walberg anket så saken inn til Høyesteretts ankeutvalg, som for noen dager siden, 1. November, ga tillatelse til at saken blir fremmet for Høyesterett.

Slik situasjonen er nå ser det ut som om at Hilde Walberg må gi seg på målstreken og stoppe her, selv om saken er tatt inn i Høyesterett. Banken sier stopp. Boligen er belånt til over pipa.

Saken har vært og er en enorm belastning for Hilde og hennes familie. I tillegg har saken så lang kostet henne langt over en halv million kroner.

Rambo har til nå stått i kennel i over ett år, isolert fra sine, og kostnadene vokser. Vinner hun ikke frem i høyesterett, som nå er siste håpet, er kennelen en kostnad hun i tillegg må betale, som nå er kommet opp i ca 150 000 kr.

HJELP OSS MED Å FÅ RAMBO HJEM,VÆR SÅ SNILL🙏❤

*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *          

Du er David mot Goliat hvis staten ønsker livet av hunden din. Staten spekulerer i at den har ubegrenset økonomisk makt mot hundeiere, og har i en årrekke praktisert at en hund som har bitt SKAL avlives, selv om lovverket sier KAN.
 

De aller fleste hundeeiere gir seg uten kamp, da prisen for å kjøre dette i retten er urimelig høy. Dette har gjort at det finnes få (kanskje ingen?) Høyesterettsdommer på slike saker, og politiet kan fortsette å praktisere at hunder SKAL avlives.
 

Det er veldig beklagelig at hun nå må gi seg i siste instans, men dette er realiteten når motstanderen har ubegrenset økonomisk makt, og kan hale dette ut i 3 rettsaker. Og så kan jo politiet fortsette å praktisere SKAL avlives.

Politiet gjorde ingen etterforskning eller selvstendig vurdering av hunden. Hunden ble i Oktober 2016 imidlertid vurdert og testet over to dager av Trond Larsen, en av de mest erfarne innen adferd/mentalitet, testing og utvelgelse av hunder. Han har i en årrekke arbeidet med politiets sentrale hundetjeneste, med dette som spesialfelt. Tidligere politimann med lang erfaring i vurdering/testing av hunder. 

Trond Larsens konklusjon var at dette ikke er en farlig hund. 

Å få kjørt denne saken i Høyesterett er av stor betydning også for allmenheten da den vil danne presedens for slike saker i fremtiden. Men belastingen blir for stor for en alenemor fra Mosjøen. Hun trenger en økonomisk kronerulling for å få fullført dette.

BLI MED Å HJELPE !!❤

Vi kan ikke ha et land, der det ikke er plass til dyr og dyreadferd.
 


 

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Hilde Anett Walberg
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Hilde Anett Walberg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×