LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp de syke i Ukraina

Hjelp de syke i Ukraina

De kronisk syke hjerte- og lungepasientene i Ukraina trenger din hjelp. Det er flest barn og kvinner som lider av PAH (Pulmonal Arteriell Hypertensjon) og de er på flukt nå. Med din bistand kan jeg gi dem god og livreddende hjelp.

I krig er det alltid de svakeste som blir rammet hardest. Mange i Ukraina lider nå og blandt de som lider mest, er de kronisk hjerte- og lungesyke.

Jeg har selv PAH-pasient og leder foreningen for de med samme sykdom i Ukraina. Jeg giftet meg med en nordmann for snart to år siden og får god helsehjelp i Norge. I Ukraina er situasjonen for pasientene i min forening helt prekær nå.

Foreningen min har hovedkontor i Lviv. Pasienter fra hele landet flykter nå til min hjemby helt vest i Ukraina. De fleste som kommer er barn og mødre. Denne sykdommen rammer både unge og gamle, men den rammet tre til fire ganger så mange kvinner som menn. Jenta på bildet er en ukrainsk pasient som vår forening hjelper. Uten medisin er snitt forventet levealder rundt to år for denne kronisk og uhelbredelige sykdommen. Med medisiner er utsiktene langt bedre.

Vi har ikke nok medisiner til flyktningene. Og medisinen er veldig dyr og vår forening har dårlig råd. Vi hjelper også flyktningene med husly. Jeg vil gjøre om to rom på kontoret vårt i Lviv til overnattingsplass og sette inne køyesenger. Flyktningene trenger mat og jeg trenger også penger til oppvarming.

Mange av pasientene velger å flykte videre til Polen. Jeg var nylig i Krakow og hjalp flere av dem. Mange flykter videre til andre europeiske land og jeg hjalp dem videre og satte dem i kontakt med pasientforeninger i mottakerlandene som vil hjelpe dem når de kommer dit. Men alt dette koster og pengekassen vår er snart tom.

Jeg forsøker også å tilby litt lønn til de fem ansatte i Lviv. De gjør en fantastisk jobb og har familier de må forsørge.

Vær så snill å hjelpe meg og min forening. Alle bidrag monner og din bistand vil hjelpe de svakeste i mitt hjemland: de kronisk, alvorlig syke. For det meste kvinner og barn.

Oksana Kulish Skåra

Egersund 12.03.2022

Mange av pasientene bruker oksygen. Jeg bruker det normalt nattestid. 

Jeg på markering i Stavanger.

Hjelp de syke i Ukraina

4 200 kroner innsamlet

11 givere
Avsluttet 11.04.2022
2% av 200 000 kr
Hall Skåra sitt profilbilde
Verifisert
Hall Skåra
står bak spleisen
Oksana Kulish Skåra sitt profilbilde
Verifisert
Oksana Kulish Skåra mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Hall Skåra er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×