HJELP TIL FLYKTNINGER FRA UKRAINA
116 050 kr
121 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

116% av målet oppnådd
116 050 kr116 % av 100 000 kr

HJELP TIL FLYKTNINGER FRA UKRAINA

Kirken i Estland hjelper flyktninger fra Ukraina. Sammen kan vi gjøre det mulig å hjelpe flere!

Krigen i Ukraina har ført til den største flyktningestrømmen i Europa siden andre verdenskrig. Vi har alle sett de hjerteskjærende bildene av barn som tar avskjed med fedrene sine. Krigens skrekk og gru skremmer oss alle, men oppleves kanskje enda mer skremmende i Estland, som var en del av Sovjetunionen. Estland er også nærmere Ukraina enn vi er.

Mange ukrainere kommer som håndverkere til Estland, på samme måte som mange polske kommer til Norge. Derfor er det mange bånd mellom Estland og Ukraina.

Vår samarbeidskirke i Estland er nå i gang med å hjelpe flyktningene fra Ukraina, både dem som allerede er kommet til Estland, og dem som fremdeles er i hjemlandet sitt.

Flyktningene som kommer fra Ukraina har mange behov.

Flere kirker har allerede tatt imot flyktninger som trenger tak over hodet. Og kirken i Estland har allerede sendt penger til sin søsterkirke i Ukraina, og til hjelpearbeidet som drives av Det lutherske verdensforbund. Behovene er store, og det trengs mer hjelp. Estland hadde først anslått at de kunne ta imot 10 000 flyktninger. Men nå er det allerede kommet 20 000. Det er ingen tegn til at flyktningestrømmen vil avta med det første.

Vi ønsker å stå sammen med den estiske kirken for å kunne møte flyktningestrømmen fra Ukraina med varme og omsorg! Flyktningene som kommer til Estland må tas vare på. Og menneskene som fremdeles lever i krigssonene i  Ukraina trenger mat, medisiner, førstehjelpsutstyr, og ikke minst hjelp til å bli evakuert.

Kirken i Estland er takknemlige for at vi vil stå sammen med dem i denne akutte og desperate situasjonen. Tusen takk for at vi kan stå sammen! Tusen takk for din gave!

Opprettet av

Orgnr. 940 325 501

Pengene utbetales til DET NORSKE MISJONSSELSKAP
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
DET NORSKE MISJONSSELSKAP er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×