LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Gi en bok til ukrainske barneflyktninger

Gi en bok til ukrainske barneflyktninger

Alle pengene som samles inn, går uavkortet til å betale for trykking av ukrainske barnebøker. Ubenyttede innsamlede midler doneres til den ukrainske foreningen i Norge. Alle utgifter vil dokumenteres på denne siden.

For 35 kroner kan du gi en barnebok til et ukrainsk flyktningbarn i Norge.

1,8 millioner ukrainske barn er på flukt utenfor Ukrainas grenser. Rundt 2000 av dem har så langt flyktet til Norge, og det kommer flere hver eneste dag. Dette er barn som bare for en måned siden lekte med venner i gata etter skolen. Nå er de i et nytt og ukjent land, kanskje bare med traumer i bagasjen. Hva er vel da tryggere enn å bli lest for, på et språk man forstår?

Samtidig melder norske bibliotek at det er mangel på ukrainske barnebøker i Norge.

Det ukrainske bokinstituttet (Український інститут книги) har tilgjengeliggjort en rekke barnebøker i digitalt format som kan trykkes opp utenlands uten vederlag. Dette er etter godkjennelse fra ukrainske forlag og barnebokforfattere. I første omgang ønsker vi å trykke opp én av disse ukrainske barnebøkene i Norge, og distribuere dem til asylmottak der ukrainske barn oppholder seg, samt til norske bibliotek.

Bøkene vil være gratis. Antall eksemplar som trykkes opp og stykkpris per bok er avhengig av beløpet som samles inn i denne spleisen. Dersom opplaget er færre enn 500 eksemplar, vil bøkene trykkes opp som digitaltrykk. Dersom det trykkes opp flere enn 500, vil bøkene trykkes opp som offsettrykk. Prisen per bok vil antageligvis ligger rundt 30-35 kr. Hvis mulig, vil vi også gi et honorar til forfatter og illustratør.

Boka som blir trykket opp heter «Raka taka, eller fisken som synger» (Ракатака, або Риба, яка співає), og er skrevet av Jana Sotnyk og illustrert av Olena Potjomkina. Boken er beregnet for barn mellom 3 og 5 år.

Fra sammendraget av boka:

Lille Fisken likte Solen så godt at hun bestemte seg for å synge for ham. Det er ikke kjent om Solen hørte sangen, men andre beboere i dammen fikk vite om det. De satte seg fore å lære Fisken hva den bør gjøre og ikke gjøre. Det er veldig lett å bli forvirret når man er liten og verden er så stor og annerledes. Hva skal man tro på? Hvem skal man høre på? Først ble Fisken forvirret, men den begynte snart å lytte til hjertet sitt. Og den ville synge!

En video fra boklanseringen (på ukrainsk) https://www.youtube.com/watch?v=fo9zxcrxbNw

    

En stor takk til:

Trykkeriet 07 Media

Britt Dybdal for bistand til grafisk tilrettelegging

Yuri Marchenko ved det ukrainske bokinstituttet

Den ukrainske forening i Norge

Gi en bok til ukrainske barneflyktninger

38 208 kroner innsamlet

134 givere
Avsluttet 06.04.2022
109% av 35 000 kr
Alexander Tymczuk sitt profilbilde
Verifisert
Alexander Tymczuk mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Alexander Tymczuk er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×