LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Sykepleie på hjul trenger ny bil!

Sykepleie på hjul trenger ny bil!

Donasjoner som kommer inn brukes på ny bil til Sykepleie på hjul

Etter 13 års tjeneste er den gamle bilen vår Klara moden for skraphaugen.

I Sykepleie på hjul gir vi helsehjelp til folk i Oslos rus- og prostitusjonsmiljø. For å få til det er vi avhengig av bil. Men stakkars Klara er utslitt. Kløtsjen setter seg fast og varmeapparatet virker ikke, så bilen er iskald - og hun tilbringer stadig mer tid på verksted. Da får ikke vi gitt den helsehjelpen som trengs. Vi trenger en ny bil, og for å få til det trenger vi DIN hjelp!

Jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten Sykepleie på hjul!

- Kenneth, pasient

Mange av våre pasienter klarer ikke å benytte seg av det ordinære helseapparatet. Vårt mål er å gjøre helsehjelp så lett tilgjengelig som mulig, slik at alle får den hjelpen de trenger. Vi deler ut rent brukerutstyr, gjør sårstell, helsevurderinger, følger til legevakt og tester for hepatitt C.

Mennesker i aktiv rus lever flere tiår kortere enn resten av befolkningen. Det handler blant annet om at de ikke får den helsehjelpen de trenger. Det hadde vi aldri akseptert hvis det gjaldt en annen gruppe, og det må vi gjøre noe med.

Bilen er Sykepleie på hjul sitt viktigste verktøy, og det haster med å få på plass en ny bil som er egnet til jobben vi gjør!

Vi trenger en større bil, som er elektrisk og som har plass til både sykepleiere og det medisinske utstyret vårt. Pris på bilen, innvendig ombygging og montering av elbillader blir totalt ca 750 000 kr. 

For å få til dette, er vi helt avhengige av din hjelp!

Vi er opptatt av å være der våre pasienter er. De kan oppsøke oss på gata eller vi drar på hjemmebesøk. Vårt fokus er skadereduksjon - vi vil gi den enkelte ressurser til å ivareta sin egen helse. Skadereduksjon er et skritt i riktig retning mot rusmestring, bedre helse, mer verdighet og økt sosial inkludering.

Kan du bidra til at Sykepleie på hjul kan fortsette å hjelpe noen av de mest utsatte i samfunnet vårt? Alle bidrag mottas med stor takk❤️
*Hvis vi kommer i mål med Spleis-kampanjen, går alle ytterligere bidrag til drift og utstyr til Sykepleie på hjul.

Derfor er Sykepleie på hjul viktig:

  • Rusbrukere lever flere tiår kortere enn resten av befolkningen. Det finner vi oss ikke i! Sykepleie på hjul stiller opp for utsatte mennesker. I tillegg til skadene som oppstår ved injisering- som sår, abscesser, blodpropp, infeksjoner og nyresvikt, blir ruspasientene, som resten av befolkningen, stadig eldre. Mange har kreft, hjerte- eller lungesykdom og psykiske diagnoser i tillegg til sin rusavhengighet.
  • Vi er et lavterskel helsetilbud til mennesker i Oslos rus- og/eller prostitusjonsmiljø. Man trenger ingen henvisning. Vi samarbeider tett med andre ideelle aktører og Oslo kommune. Alle våre tjenester er gratis.
  • Sykepleie på hjul drives av ansatte og frivillige i Fransiskushjelpen, en ideell organisasjon i Oslo. Fransiskushjelpen yter profesjonsbaserte og frivillighetsbaserte tjenester innenfor palliasjon (lindrende behandling), rusomsorg, sorgstøtte, besøkstjeneste, møtested for kreftrammede og familiehjelp.

Regn med 3-6 uker for levering av belønninger, da produksjon forekommer først etter at kampanjen er ferdig 26. mai 2022.

Sykepleie på hjul trenger ny bil!

503 050 kroner innsamlet

1 154 givere
Avsluttet 31.05.2022
67% av 750 000 kr
Sykepleie på hjul
Verifisert
Lise Tørnby står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
E-post
Bygg inn
Lise Tørnby er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×