LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Opprettholde barnehagen i Kvam

Opprettholde barnehagen i Kvam

Alle pengene som samles inn går til nedbetaling av barnehagens byggelån. Dette sikrer videre drift av barnehagen i Kvam

Kvam er og skal fortsatt være ei levende bygd i Steinkjer kommune. Kvam er en bra plass for barn og unge å vokse opp. I dag har vi en samlet infrastruktur midt i sentrum av Kvam. Kvam barnehage ligger i tilknytning til Kvam skole. Dette gir en god trygghet og gode overganger for barna i Kvam. At skoleelevene kan se og snakke med barna i barnehagen kan være med å utvikle empatiske og sosiale ferdigheter. For barnehagebarna kan det å se skolen og større barn være med å skape trygge overganger, skape positive framtidsforventninger og utvikle sosiale ferdigheter. Barnehagen leier lokalene av Kvam grendehus. Hvis barnehagen må legges ned vil dette få store konsekvenser for grendehusets videre drift. Barnehagen handler all mat på nærbutikken. Barnehagen samarbeider ofte med Kvam bosenter, hvor barna kommer på besøk med sang eller for å slå av en prat. Dette er viktig livsglede for både ung og gammel. 

Kvam barnehage er en god barnehage. Det er en plass hvor barna våre opplever omsorg, mestringsfølelse og er en god læringsarena; både inne og ute. Barna får muligheten til å bli kjent og bruke nærmiljøet med butikk, idrettsanlegg, motellet, kirken, trimtrappa, turmål i nærområdet og snåsavatnet. Barna blir robuste, sosiale og omsorgsfulle mennesker, på tvers av alder. Barnehagen står nå i en krevende økonomisk situasjon. Steinkjer kommune har over flere år bygget store barnehager, noe som er mer kostandseffektivt. Dette har betydning for den økonomiske støtten vi som privat barnehage får. Det er nå økonomisk krevende av flere årsaker enn at de kommunale barnehagen er mer effektive. En annen årsak er svært varierende barneantall i bygda, noe som påvirker tilskuddsnivået og antall ansatte i barnehagen. Vi har også et byggelån, etter en renovering i 2015. Denne renoveringen var nødvendig for å få tillatelse til å fortsatt drive barnehage. Barnehagen foretar nå flere endringer for å sikre varig privat drift. Vi jobber med å redusere kostnader og vi jobber for å få tak i friske midler for redusere byggelånet. Driften av barnehagen kan forsvares økonomisk, men går årlig i underskudd på grunn av byggelånet. 

Vi håper på støtte til endringsprosessen barnehagen jobber med for å opprettholde videre drift. Vi har som mål om at denne endringsprosessen skal føre til stabil økonomi og at barnehagen er bedre rustet for fremtiden og potensielle samfunnsendringer.

Opprettholde barnehagen i Kvam

440 000 kroner innsamlet

198 givere
Avsluttet 31.08.2022
88% av 500 000 kr
KVAM BARNEHAGE SA mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
KVAM BARNEHAGE SA er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×