HJELP "YUSUF" TIL RYGGOPERASJON! GI OG DEL!
39 615 kr
170 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

99% av målet oppnådd
39 615 kr99 % av 40 000 kr

HJELP "YUSUF" TIL RYGGOPERASJON! GI OG DEL!

"Yusuf" må opereres i ryggen for ikke å bli lam!

"Yusuf" er en ung, homofil flyktning fra Egypt. Han kom til Norge som en enslig mindreårig asylsøker i 2015. Han kom hit fordi han trodde han kunne leve et fritt liv her. Men UDI og UNE trodde ikke på at han var homofil og at han kunne få en fengselsstraff på opptil 17 år for sin seksuelle legning i Egypt. Og på mottakene i vårt land ble han trakkassert og utsatt for vold av andre flyktninger, som kalte han "crazy".

"Yusuf" fikk "endelig avslag" av UNE i juni 2018 og måtte flykte videre til Italia, der han hadde to brødre med opphold. Hans eldste bror hadde opphøyet seg selv til "Pater Familias" fordi faren satt syk i et egyptisk fengsel og moren var blitt drept av Det Muslimske Brorskapet fordi de mente at det var moren som hadde angitt farens hemmelige oppholdssted, der han arbeidet for Det Muslimske Brorskapet, som var forbudt i landet.

Den eldste broren tvang "Yusuf" til å arbeide svart med livsfarlig stillasbygging, men stakk lønna sin i egen lomme. Broren krevde at "Yusuf" skulle avsverge sin legning og gifte seg med en jente som han hadde pekt ut for ham. Men "Yusuf" var tro mot sine ekte følelser og nektet. Broren satte ham derfor på gata, og "Yusuf" sto deretter på bar bakke, uten papirer, uten arbeid eller inntekter. For han hadde også fått avslag på asyl av de italienske myndigheter, som heller ikke trodde på at han var homofil.

Det eneste den onde broren tenkte på, var "familiens ære". Han inviterte "Yusuf" for noen måneder siden til å møte ham på en kafé under foregivende av å skulle hjelpe ham. "Yusuf" møtte opp, men det som møtte ham, var et nytt krav fra broren om å avsverge sin legning og gifte seg. "Yusuf" nektet nok en gang.

Da knuste broren et glass og hogg til mot halsen til "Yusuf". Han traff bare millimeter unna halspulsåren, noe som kunne ha fått et dødelig utfall. På sykehuset ble han sydd sammen og gitt et dokument som indikerte drapsforsøk. Her er bildebeviset:

"Yusuf" tok med seg dette bildet og sykehuspapirene og gikk til advokat, som anmeldte broren for drapsforsøk. Det var da "Yusufs" helvete virkelig startet. Broren hyrte inn en gjeng egyptiske kriminelle for å "ta" "Yusuf" og bringe ham til taushet. De angrep "Yusuf" med kniv, men han er god å løpe, så han kom seg unna. Dette skjedde flere ganger, for de visste hvor han bodde. Men siste gang de forfulgte ham, var han uheldig og falt mot en fortauskant, så han fikk en alvorlig skade helt nederst i ryggen.

"Yusuf" måtte til lege og røntgen. Der ble han fortalt at skaden var alvorlig og måtte opereres, ellers risikerte "Yusuf" å havne i rullestol resten av livet. Det må opereres inn en metallplate ved ryggsøylen for å unngå brudd på ryggnerven, som vil gjøre ham lam for alltid. Fordi "Yusuf" ikke har italiensk helsekort, må han betale dobbelt pris for operasjon og opptrening hos fysioterapeut: 4 000 € - eller ca 40 000 kroner.

Hjemsøkte "Yusuf" er blitt forfulgt og alvorlig skadet på grunn av at han ikke vil avsverge sin homofile legning. Nå lever han med store smerter og risikerer å bli lam for resten av livet. Vær barmhjertig og gi et beløp - stort eller lite - til denne spleisen! Og vær så snill: DEL! Jo flere spleisen når ut til, dess større er håpet.

Takk for oppmerksomheten!

Med hilsen, "Yusufs" venn og støttespiller her i Norge, Odd Erik Germundsson

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Odd Erik Germundsson
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Odd Erik Germundsson er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×