LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp familien Bjørkelid så de kan få familiegjenforening uten overhengende økonomiske bekymringer.

Hjelp familien Bjørkelid så de kan få familiegjenforening uten overhengende økonomiske bekymringer.

Alle penger som samles inn, vil gå uavkortet til familien for å dekke reiseutgifter for familien, opphold i Thailand, og for økonomisk støtte til å begynne livet sammen her i Norge.

Barna har blitt offer for norsk familiegjenforeninglov, korona restriksjoner og situasjonen i Myanmar. Når familiegjenforening endelig ser ut til å være innenfor rekkevidde, er bekymringen for den økonomiske situasjonen blitt en overhengende bekymring. Vi vil hjelpe. 

(Les mer om deres historie under bildet) 

Etter å ha viet halve livet sitt til å hjelpe barn i Myanmar som har opplevd de forferdeligste ting, ønsket Inger Lise Bjørkelid og mannen Thein å gi deres da tvilling-babyer en trygg og god oppvekst. Inger Lise flyttet derfor hjem til Norge i 2019, planen var å søke familiegjenforening så snart kravene for inntekt var oppfylt.

Det skulle koronaen gjøre vanskelig. Thein kom til Norge rett før koronaen førte til nedstenging i mars 2020. Han kom på turistvisum som varte i tre måneder, men måtte bli til september på grunn av reisereglene. Da han reiste tilbake til Myanmar var håpet at han skulle komme seg til Thailand hvor han kunne levere papirene sine slik at vi kunne søke om familiegjenforening.

Så ble det statskupp i landet, grensene stengt og flere måneder med usikkerhet fulgte for den lille familien i Norge. Thein lever i konstant livsfare. Inger Lise fungerer som alenemamma for tvillinger under skolealder, med jobb som miljøarbeider på grunnskole. Samtidig ser de seg nødt til å skåne barna, situasjonen er for alvorlig og komplisert for dem å forstå. Tvillingene er blitt offer for norsk familiegjenforeningslov, koronarestriksjoner og situasjonen i Myanmar.

Ved et mirakel kom Thein seg uskadd ut av landet til Thailand, og fikk igjen besøke familien. Denne gangen kom han også til Norge på turistvisum. Barna fikk endelig oppleve hverdag med Pappa, men siden turistvisumet bare har en varighet på tre måneder var lykken kort. Nok en gang ventet en vond avskjed.

Nå har familien endelig fått søke familiegjenforening, og venter på svar en halv verden fra hverandre. Søknaden kostet 10500,- bare å sende inn. Dersom familien skulle få avslag, er disse pengene gått tapt. I påvente på svar reiser den lille familien i Norge til Thailand for å tilbringe sommeren sammen. Tid sammen har blitt livets mest dyrebare skatt.

Tre lange år med kostbare hjemreiser og søknader har tømt sparekontoene. Vi vil hjelpe. Vi ønsker å lette den økonomiske bekymringen for familien, så de kan få nyte den dyrebare familietiden i Thailand. Vi ønsker også å gi familien en god start, når Thein får bli gjenforent med sin familie. Bekymring har tynget familien de siste årene, vi ønsker å kunne løfte det fra dem.

Du kan også være med å hjelpe. Alle penger som samles inn, vil gå uavkortet til familien for å dekke reiseutgifter for familien, opphold i Thailand, og for økonomisk støtte til å begynne livet sammen her i Norge.

Hjelp familien Bjørkelid så de kan få familiegjenforening uten overhengende økonomiske bekymringer.

40 200 kroner innsamlet

44 givere
Avsluttet 11.06.2022
80% av 50 000 kr
Verifisert
Inger Lise Bjørkelid mottar pengene
Tone Emilie Stokkeland sitt profilbilde
Verifisert
Tone Emilie Stokkeland
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Tone Emilie Stokkeland er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×