LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Vær med å bekjempe negativ sosial kontroll!

Vær med å bekjempe negativ sosial kontroll!

Alle pengene som samles inn går til å gi Hjelpekilden Norge et løft. Vi merker en stor økning i antall henvendelser, og trenger å opprette avdelinger flere steder i Norge. Vi ønsker også å gjøre en studie med fokus på selvmord og religiøse bruddprosesser

Vil du være med å redde liv?

Hvert år dør ca 1300 mennesker på verdensbasis på grunn av Jehovas vitners forbud mot å motta blodoverføring. Hjelpekilden Norge har siden 2012 jobbet med å bekjempe negativ sosial kontroll i strenge, religiøse miljø. Vi mottar ingen støtte fra staten, og er avhengig av eksterne midler for å drifte organisasjonen.

Hjelpekilden erfarer at mange som har forlatt et lukket religiøst miljø sliter med selvmordstanker i tiden etterpå. Flere gjør dessverre alvor av tankene. Vi arbeider for å bidra til å fjerne statsstøtten til trossamfunn som driver med utstrakt bruk av negativ sosial kontroll. Ved å støtte oss, bidrar du med dette arbeidet.

Regjeringen har i januar i år satt ned et lovutvalg som skal se på om det er nødvendig med en lovregulering for å sikre menneskerettigheten “rett til frihet fra negativ sosial kontroll” for alle. Hjelpekilden bidrar til å opplyse lovutvalget om omfang og innhold i denne kontrollen.

Ca 50 000 mennesker befinner seg i såkalte lukkede religiøse miljø i Norge i dag. 10 % bryter hvert år. Vi har en økning i henvendelser fra mennesker i krise som trenger hjelp. Vi også en økning i antall henvendelser fra fagpersoner som trenger informasjon og råd. Ved å støtte oss bidrar du til at vi klarer å hjelpe disse menneskene, og du bidrar til kompetanseheving i samfunnet rundt utfordringer få  har kunnskap om fra før. Når mennesker i religiøse bruddprosesser får god oppfølging fra hjelpeapparatet, vil dette forebygge uførhet og utenforskap, noe som også vil ha positive samfunnsøkonomiske konsekvenser.

Vi er også på utkikk etter bedrifter som ønsker et samarbeid. Ta kontakt med hilde@hjelpekilden.no om dette er av interesse.

https://www.hjelpekilden.no/

Vær med å bekjempe negativ sosial kontroll!

15 008 kroner innsamlet

44 givere
Avsluttet 20.06.2022
5% av 300 000 kr
HJELPEKILDEN NORGE mottar pengene
Hjelpekilden Norge sitt profilbilde
Hjelpekilden Norge
Verifisert
Maria Risnes Nilsen står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Maria Risnes Nilsen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×