Ørskog kyrkjelyd sin innsamling til England
2 450 kr
10 givere
3 dager igjen
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

49% av målet oppnådd
2 450 kr49 % av 5 000 kr

Ørskog kyrkjelyd sin innsamling til England

Sammen med ungdomsarbeideren Sarah kan du være med og gi trygghet og tilhørighet til ungdommer i England.

I England er det ikke så vanlig at barn og ungdom går i kirke eller på bedehus. Mange vet absolutt ingenting om Jesus, og de fleste kjenner ikke noen som er kristne. Derfor vil vi være med på å fortelle barn og unge i England om Jesus.

For flere år siden så St Mikes-kirka i Carlisle at skoleungdommene hadde det med å gå gjennom kirketomta på veg hjem fra skolen. Hvorfor ikke invitere dem inn?.

Slik ble Drop- in til; et sted hvor ungdommene fikk komme inn, henge litt, få en liten matbit, og ikke minst bli sett av noen trygge voksne. Over årene har utallige ungdom fått være en del av drop- in på fredagene. Det har blitt mange gode samtaler om livet, om utfordringer de unge står i, og om tro. De aller fleste av disse ungdommene vil ikke si de tror på Gud, men de kommer likevel trofast hver fredag og føler seg hjemme i menighetshuset

Ungdommene kommer gjerne til menighetshuset. Foto: Solgunn P. Smith

– Vi har alltid hatt et godt forhold til ungdomsarbeideren i St Mikes, og Sarah, som har rollen nå, er vi spesielt glad i, forteller misjonær Solgunn P. Smith. 

– Sarah kom til Carlisle som student for noen år siden. Hun ble med som frivillig i St Mikes og i NYC, før hun var ettåring i bispedømmets ettåringsprogram, som vi leder. Nå har hun tatt over rollen som barne- og ungdomsarbeider i menigheten. Sarah har alltid vært flink med ungdommene, men over årene har vi sett henne bli mer selvstendig, mer trygg på seg selv og egne evner, og sett henne ta mer ansvar. Selv om vi ikke kan ta æren for den Sarah er, ser vi at noe av det vi har investert i Sarah nå kommer til uttrykk i hvordan hun selv investerer i sine egne ungdommer. Å se hvor godt ungdommene liker Sarah, hvordan de kappes om oppmerksomheten hennes og hvordan de inkluderer henne i sine samtaler og aktiviteter, er fantastisk!

Ungdomsarbeideren Sarah sammen med misjonær Solgunn. Foto: NMS Info

Det som er spesielt oppmuntrende er at antall unge som kommer til drop-in nå er flere enn antallet som kom før pandemien startet, noe som er motsatt trend av hva som stort sett har skjedd alle andre steder. Dette vitner om det inkluderende fellesskapet Sarah har vært med å bygge: Alle ungdommer er velkomne, alle skal få føle seg hjemme, være elsket og akseptert som de er, uansett hva de tror, hvordan de tenker eller hvordan de ser ut. Og ungdommene selv sier at drop-in er høydepunktet i uka deres.

Kirken trenger nye måter å være kirke på. Men den skal fortsatt være en trygg havn, et sted å høre til og et sted å finne håp! Vil du være med og gi trygghet og tilhørighet til ungdommer i England? Din gave gjør det mulig å ansette misjonærer og ungdomsarbeidere som Sarah.

Opprettet av
Ørskog kyrkjelyd

VerifisertOlav Christian Rønneberg er ansvarlig for spleisen

Pengene utbetales til

Orgnr. 940 325 501

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Olav Christian Rønneberg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×