Hjelp Tiril med å få top-operasjon
35 700 kr
155 givere
6 dager igjen
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

62% av målet oppnådd
35 700 kr62 % av 57 000 kr

Hjelp Tiril med å få top-operasjon

Alle pengene skal gå til Tiril sin top-operasjon.

I sammenheng med bestevennen min Tiril sin bursdag, har jeg opprettet en spleis for å kunne bidra med støtte til deres top-operasjon. Les gjerne deres tekst lenger nede.

Helt siden jeg ble kjent med Tiril på videregående har de vist uttrykk for dysfori rundt egne bryst. Dette har vært et samtaleemne vi har snakket mye om, spesielt den siste tiden da de også har kommet ut som ikke-binær.

Tiril har en tydelig rolle i det skeive miljøet i Norge. Gjennom ulike prosjekter har de dedikert seg til å skape skeivt innhold for å belyse viktige problemstillinger. Dette har de gjort gjennom skeive barnefilmer, dokumentarfilm om transpersoners helsetilbud i Norge, og med humor gjennom instagramkontoen Skeivetendenser. De har også vært med på å skape møteplasser, både fysisk og over internett for å samle det skeive miljøet. Motivasjonen for å opprette denne spleisen er ikke bare for å feire deres 25-årsdag, men også for å ha muligheten til å gi tilbake som en takk for den innsatsen de gjør for enkeltpersoner og fellesskapet i det skeive miljøet.

Den beste måten vi kan gi en takk for alle smilene, latteren og gleden de har gitt oss gjennom årene, må jo være å gi de muligheten til å smile i en kropp de føler seg hjemme i.

Takk på forhånd for all støtte!

Gratulerer med dagen Tiril! Uendelig glad i deg <333

- Hanna

Hei,

Jeg er Tiril Myhre Skår, og jeg er ikke-binær og bruker pronomenene de/dem. Jeg kom endelig ut som ikke-binær offentlig for noen få måneder siden, men blir fremdeles lest/oppfattet som kvinne hver dag av folk rundt meg.

Jeg har helt siden puberteten hatt et vanskelig forhold til brystene mine, men iløpet av de siste tre årene har dysforien min vært nesten uutholdelig. De tre siste årene har jeg blitt mer komfortabel med meg selv, mitt kjønnsuttrykk og min kjønnsidentitet. Jeg begynner å føle meg mer som meg selv, men klarer samtidig ikke helt å føle meg hjemme i min egen kropp så lenge jeg har brystene mine. Derfor ønsker jeg å ta top operasjon (fjerning av bryst) slik at det ytre matcher det indre.

I tillegg til å bli kvitt min egen dysfori, håper jeg at denne operasjonen hjelper meg med at andre ikke leser meg så ofte som kvinne i hverdagen. Dette er nemlig noe som påvirker psyken min mye.

Dette er ikke bare et kosmetisk inngrep, men en livsviktig operasjon som per dags dato ikke tilbys til ikke-binære fra norges eneste offentlige behandlingstilbud ved Rikshospitalet. Ettersom jeg står uten et offentlig behandlingstilbud som ikke-binær, dekket av staten, må jeg derfor få behandlingen privat, og betale alt fra egen lomme for å kunne føle meg hjemme i egen kropp.

Jeg lever med en filosofi om at vi befinner oss på denne kloden med en begrenset mengde tid, så hvorfor bruke denne dyrebare tiden i en kropp som jeg ikke føler meg komfortabel i?

Jeg vet at ikke alle har kapasitet til å kunne bidra økonomisk til denne spleisen, men håper du kan dele denne videre med dine venner og bekjente.

Jeg setter utrolig stor pris på all hjelpen jeg kan få,

Med vennlig hilsen, og stor takknemlighet fra

- Tiril

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til
VerifisertTiril Myhre Skår
Identifisert med BankID
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Hanna Fosså er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×