Prosjektbilde for Støtt Nordlandet menighet sin innsamling til Thailand!

Støtt Nordlandet menighet sin innsamling til Thailand!

Sammen med Nonghan menighet i Thailand kan vi gjøre verden grønnere!

I nordøst-Thailand ønsker menigheten på det lille stedet Nonghan å bli en «modellkirke» for en bærekraftig og selvfinansiert kirke. Ønsket er at kirken skal være et læringssenter for medlemmer og andre i lokalsamfunnet. Da kan flere dyrke økologisk mat som de kan selge, og på den måten være i stand til å forsørge seg selv. Behovet for å reise til en storby eller til utlandet for å finne arbeid blir mindre.

Målet er også at salg av produkter som grønnsaker, sopp, fisk, og etter hvert trevare, skal kunne skaffe nok inntekter til at kirken kan betale sin egen prest og ikke være avhengig av økonomisk støtte fra andre.

Både store og små tar del i arbeidet. Foto: NMS Info.

En grønn «bank»

Menigheten har en 8 rai (13 mål) stor tomt, og på dette landområdet ønsker de å dyrke og plante på fem nivåer over og under bakken. De største trærne er som å investere i en grønn bank, som kan gi fortjeneste i fremtiden. Et vannbasseng gjør det mulig å ha oppdrett av fisker, og griser gir gjødsel til plantene. Bananpalmer utgjør hoveddelen av næringen for grisene. Høner skal gi egg, og samtidig bidra med gjødsel. Alt dyrkes økologisk.

Bananpalmer var noe av det første som ble plantet. De gir avling allerede første året, og samler opp vann i røttene som hjelper andre planter som vokser i nærheten. Dyrkingsmetodene gagner klimaet og bidrar til mer biologisk mangfold. Foto: Olav Skjerpe

Vil dele

– I løpet av 3-5 år vil dette bli en matbank, forteller prosjektleder for landbruksprosjektet Daosawai Hongsakaew. – En menighet bør også være et sted der alle, også fattige, kan komme og vi deler mat og ressurser og kirken kan be for mennesker. Mennesker som har besøkt kirken og fått med seg noe fra kirken, kan så gi videre noe til andre igjen. Noe av det vi gjør nå, noen av trærne vi planter, er med tanke på mange år frem i tid, hvor de vil nå en høy pris og kan skaffe gode inntekter til menigheten.

Prosjektleder for landbruksprosjektet Daosawai Hongsakaew. Foto: Olav Skjerpe.

«Elsk deg selv, elsk andre og elsk kloden! Hilsen oss i Nonghan menighet og jordbruksprosjekt.»

Støtt Nordlandet menighet sin innsamling til Thailand!

1 270 kroner innsamlet

5 givere
Avsluttet 23.06.2022
25% av 5 000 kr
Nordlandet kirke sitt profilbilde
Nordlandet kirke
Verifisert
Ingebjørg Dahle Johansen står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
E-post
Bygg inn
Ingebjørg Dahle Johansen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×