Vi minner om at det er innsamler som er ansvarlig for innholdet i denne spleisen og at du bør sette deg godt inn i saken før du gir ditt bidrag. Det finnes mer informasjon om vaksiner og vaksinasjon på www.fhi.no
Sykepleier Iris ble sparket fordi hun var uvaksinert! Støtt henne i å prøve saken for domstolene.
234 240 kr
842 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

117% av målet oppnådd
234 240 kr117 % av 200 000 kr

Sykepleier Iris ble sparket fordi hun var uvaksinert! Støtt henne i å prøve saken for domstolene.

Spleisen går til dekning av saksomkostninger. Om saken vinnes eller om det blir et overskudd fra spleisen, doneres dette til Norsk Hjelpefond (norskhjelpefond.no) for å brukes videre til andre saker som omhandler diskriminerende smitteverntiltak.

Trebarnsmor og sykepleier Iris Frohe ble sagt opp på legevakten da hun ikke godtok å bli diskriminert og utsatt for tiltak fordi hun var uvaksinert. Dette skjedde midt i en periode hvor legevakten slet med bemanningsproblemer. Til tross for at hun gjorde jobben sin etter alle forskriftene og det var et stort behov for hennes arbeidskraft, ble hun likevel sagt opp da hun nektet å godta kravene om testing fordi hun var uvaksinert.

Diskriminering

Hun ble pålagt å teste seg flere ganger i uka, selv om hun var frisk og uten symptomer på covid – noe de vaksinerte slapp å gjøre. Hun var den eneste på arbeidsplassen som hadde takket nei til koronavaksinen. Dette skjedde da det allerede var allmennkunnskap at både uvaksinerte og vaksinerte kunne være smittebærende, og diskrimineringen og kravene til testing var ubegrunnet. Likevel ble hun oppsagt uten at arbeidsgiver ønsket å gi henne noen medisinskfaglig begrunnelse. Dette på et tidspunkt der helsevesenet hadde stort behov for hennes kunnskap, erfaring og arbeidskraft.

Iris elsket jobben sin som sykepleier og har alltid tatt smittevern på høyeste alvor. Hun har lang erfaring innen helsevesenet. Er svært dedikert, godt trent med dyptgående kjennskap til riktig håndtering av smittesituasjoner. Hun var, faglig og medisinsk sett, ikke en større risiko for pasienter og medarbeidere enn de andre på avdelingen. Kommunen v/kommuneadvokaten ønsket ikke å gi henne en rettslig begrunnet oppsigelse, men henviste kun til Helsedirektoratets anbefalinger.

Vern mot statlig inngripen

Denne saken reiser prinsipielle spørsmål, særlig om at inngrep mot privat part krever hjemmel i lov, og ikke kun en retningslinje eller anbefaling.

Ingen slik sak er tidligere reist for norske domstoler, noe som gjør denne prøvingen relevant for alle arbeidstakere og borgere generelt, og deres vern mot statlig eller offentlig inngripen.

Hvis du ønsker å gjøre en forskjell og påvirke retningen samfunnet går i, ber vi deg hjelpe oss, og støtte denne saken! Det er snakk om våre grunnleggende rettigheter som borgere.

Spleisen går til dekning av saksomkostninger slik at saken kan prøves for en domstol. Om saken vinnes eller om det blir et overskudd fra spleisen, doneres dette til Norsk Hjelpefond (norskhjelpefond.no) for å brukes videre til andre saker som omhandler diskriminerende smitteverntiltak.

Tusen takk for alle bidrag og støtte, del gjerne saken med andre!

Opprettet av

Orgnr. 928 078 507

Pengene utbetales til NORSK HJELPEFOND
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
NORSK HJELPEFOND er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×