Hjelp til syke kaniner
15 005 kr
73 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

30% av målet oppnådd
15 005 kr30 % av 50 000 kr

Hjelp til syke kaniner

Alle pengene som blir samlet inn går direkte til veterinærregninger, mat og høy til kaninene.

Vi i Kaninhjelpen Bergen trenger deres hjelp! På under 3 uker har vi fått inn 21 kaniner og 1 marsvin. Flere av kaninene er syke, skadde og i veldig dårlig forfatning. Alle disse trenger sjekk og eventuelt behandling hos veterinær, de 22 dyrene skal også kastreres. Kun kastreringen vil komme på over 30 000 kroner. Regner vi med hva det vil koste til sammen når alle kaninene har vert til sjekk, operasjoner og behandliger så blir det veldig vanskelig for oss å kunne hjelpe disse kaninene når kontoen vår viser 2 941,-  Vi skal også bestille mat, høy og dostrø denne uken som også koster et par tusen. 

Denne sommeren har vert den verste på mange år når det kommer til dumping av kaniner og er på ingen måte over enda. Senest i forgårs fikk vi en telefon om en kanin som er funnet ute. Denne lille vennen har store problemer med tennene sine som må ordnes opp i under narkose. Kaninen vil komme til oss om kort tid og får da den hjelpen den trenger.

Vi ønsker å fortelle kort om noen av kaninene som er kommet inn. 

Først og fremst har vi en gjeng på 5 stk som kommer fra utrolig dårlige forhold. De bodde i alt for små bur, de var skittne, kliss våt av urin og ingen var kastrert. Alle som stod sammen var fulle i sår som vi har måtte rense og behandle hos veterinær. Dessverre klarte ikke den ene gutten seg da han var alt for syk. Moren til 3 av kaninene var dessverre allerede drektig igjen når vi fikk inn kaninene. Hun hadde også veldig alvorlig koksidiose og vi var forberedt på å miste henne. Heldigvis klarte hun seg og har nå 4 friske og raske små babyer. 

Dette er Vicky og Viljar som begge to er i dårlig forfatning, men det eneste de trenger for å komme seg er tid, kjærlighet, stor plass og en runde med antibiotika. Begge to skulle avlives fordi eier ikke ønsket å ha dem lengre. 

Dette er Tormod, som dere ser hadde han en byll i ansiktet som gikk videre bak øyet og mest sannsynlig også inn til røttene til tennene hans. Han har vert gjennom flere antibiotika kurer, 2 operasjoner og mange besøk hos veterinæren.

Dette er Jarle og Sofi som er to av kaninene som er funnet ute. Jarle var dumpet på Fanafjellet og Sofi i Åsane. For oss er det helt ubegripelig at noen kan dumpe kaniner på denne måten. De fleste kaninene som er funnet ute i år er mellom 4 mnd og 2-3år. Dette er nok alle "covid kaninene" som folk nå dumper fordi de skal på ferie og til syden. 

For at vi skal ha mulighet til å hjelpe alle disse kaninene og flere så trenger vi som sagt virkelig deres hjelp! Har du ikke så mye til overs så sitter vi like stor pris på alle donasjoner uansett om det er 1, 10 eller 500 kroner. Alt hjelper!

På forhånd, tusen hjertelig takk til alle som donerer, deler og støtter oss! Det er takket være dere at vi kan hjelpe alle disse firbente. 

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 923 240 993

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Marte Rennedal er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×