LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Monstermaster i boligstrøk, nei takk!

Monstermaster i boligstrøk, nei takk!

Gi et bidrag så vi kan vise hvor høyt 38 meter høye monstermaster vil rage i boligstrøk. Olje- og energidepartementet inviterer til folkemøter. Vi lager bannere og leier kranbil for å vise høyden. Alt overskudd gis til Kreftforeningen.

Til tross for massive protester har NVE gitt konsesjon for å bygge 38 meter høye monstermaster tvers gjennom et av Norges mest tettbygde områder. Over 6000 mennesker er direkte berørt. Ti-tusenvis av mennesker vil se mastene rage høyt over hjem, skoler, barnehager, lekeplasser og friområder de neste 90 årene.

Både Oslo kommune, Bærum kommune og beboerne langs traseen ønsker at de 420 kV-kraftlinjen legges i bakken. Statnett foreslår luftkabler for å spare penger, men det er ikke en samfunnsøkonomisk fornuftig løsning.
For oss strømkunder medfører investeringen i kabel i bakken en beskjeden økning i nettleie på 0,13 øre pr. kWh i 2025, fallende til 0,02 øre i 2040, mens de samfunnsøkonomiske gevinstene er meget store.

Folkemøter i Oslo og Bærum

NVEs vedtak er klaget inn til Olje- og energidepartementet (OED), som snart skal ta en endelig avgjørelse. I forkant arrangerer de folkemøter i Oslo og Bærum. Det skjer nå i september. De store negative konsekvensene luftkabler vil ha for alle som bor i området vil komme tydelig frem på disse folkemøtene.

Men dette gjelder ikke bare våre kommuner, for valg av master er denne gangen en prinsippsak. Det betyr at hvis ikke disse høyspentkablene blir lagt i bakken, så er ingen andre boligområder i Norge trygge for fremtidige «monstermaster.

Dette er vår siste mulighet til å vise motstand
Vi samler derfor inn penger til produksjon av bannere med illustrasjon av monstermastene for å vise hvor store og dominerende de nye mastene blir. Bildet av mastene er i full størrelse og henges opp med en kranbil. Du får se dem på folkemøtene.

Hva kan du gjøre? Bli med på spleisen!

Banner, kranbil og utstyr koster 75 000 kroner. Vi ber derfor om at alle som er berørt, eller ønsker å støtte motstand mot 38 meter høye monstermaster i boligområder, bidrar etter evne. Hver eneste krone hjelper!

Møt opp på folkemøtene i Sandvika, 15. september, og Oslo (dato annonseres senere) for å vise OED, NVE og Statnett at kablene må legges i bakken!

DEL! DEL! DEL!

Innsamlingen administreres av Voll velforening og vil fremgå som eget prosjekt i foreningens regnskap. Alle penger utover dekning av kostnader til banner, kranbil og annet utstyr går direkte til Kreftforeningen.

Monstermaster i boligstrøk, nei takk!

75 000 kroner innsamlet

254 givere
Avsluttet 05.09.2022
100% av 75 000 kr
VOLL VEL mottar pengene
Nei til monstermaster i tettbygde strøk
Verifisert
Marie Therese Myrum står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Marie Therese Myrum er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×