LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Dugnad for å finansiere dokksetting av M314 Alta

Dugnad for å finansiere dokksetting av M314 Alta

Alle pengene går med til å betale for vedlikehold i forbindelse med dokksetting i Horten i september

På vegne av Venneforeningen M 314 Alta inviteres alle gode krefter til å være med på en innsamlingsdugnad for å finansiere dokk-setting av M 314 Alta i Horten i september i år. Det er nesten 5 år siden forrige gang fartøyet var i dokk og fikk nødvendig vedlikehold under vannlinjen. Vi har undersøkt undervannsskroget med både dykkere og kamera og det er helt klart at hun ikke kan ligge en vinter til langs kai i Oslo uten å bli malt.

Det er kalkulert med at dette kommer til koste mellom 250 000 – 300 000 kroner. Vi har i år fått støtte fra Sjøforsvaret på i underkant av 50 000 kroner og har nylig i en ekstraordinær innsamling blant medlemmer fått inn 30 000 kroner. Venneforeningen har også mottatt 15 000 kroner fra Oslo Havn som går til dette arbeidet. Foreningen har også noen midler til vedlikehold som ble overført da det tidligere fartøylaget ble avviklet. Vi vet imidlertid at det kan komme uforutsette utgifter og vi vil derfor gjerne forsøke å samle inn så mye som mulig på denne måten for å kunne benytte denne anledningen til å gjøre de reparasjonene som er nødvendig for at Den Noble skal kunne ligge trygt langs kai i Oslo. Det vil ta seg svært dårlig ut dersom hun skulle synke langs kai og det vil også gjøre ubotelig skade innvendig. Vi har absolutt et berettiget håp om at hun igjen skal seile for egen maskin ut og inn av fjorden i løpet av et par år til glede for både veteraner og entusiaster.

Vi håper på pengegaver fra 100 kroner og oppover. På forhånd takk for støtten!

Mvh Geir Gade/ Styreleder i Venneforeningen

Jeg vedlegger en offentlig melding som understreker betydningen av å ta vare på vår maritime arv:

8.4.1 Flytande fartøy
Bevaring gjennom bruk er særleg viktig i forvaltninga av flytande fartøy, og den frivillige innsatsen som vert lagt ned i dette arbeidet er heilt avgjerande for ivaretaking av den materielle og immaterielle kulturar ven knytt til utvikling og bruk av båtar og skip. Av dei om lag 2 000 fartøya som er samla inn til musea, er dei fleste sette på land. Museumsstatistikken syner at 177 flytande fartøy vart forvalta av museum i 2019.
Kulturminnelova har ein eigen heimel for freding av fartøy. Per 1. januar 2020 har 15 far tøy status som anten freda eller mellombels freda. Om lag 250 flytande fartøy har status som verna gjennom frivillige avtalar med Riksantikvaren.
Mange av fartøya som ikkje er eigde av musea, vert likevel forvalta i samarbeid med eit museum.
Det kan vera særskilt gode samarbeid der eit venelag står for mykje av den konkrete innsatsen om bord, medan museet til dømes skaffar kaiplass og tilgang til fagleg kompetanse, og dessutan står føre administrativt arbeid knytt til sertifiseringar og søknader om økonomiske tilskot.
Regjeringa vil sjå til at musea har føreseielege rammer for å drifta, ta vare på og formidla dei flytande fartøya.

https://www.regjeringen.no/contentassets/573ad8ffd103469087db8ee693de5060/nn-no/pdfs/stm202020210023000dddpdfs.pdf

Dugnad for å finansiere dokksetting av M314 Alta

46 814 kroner innsamlet

62 givere
Avsluttet 23.09.2022
93% av 50 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
VENNEFORENINGEN FOR M314ALTA er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×