LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Norges første GRATIS dyreklinikk for dyr av fattige og rusavhengige åpnes av Dyrebeskyttelsen Norge
Logo SpareBank 1 Østlandet

Søknadsfristen til Alle Henda er over for denne gang og vi er i ferd med å dele ut hovedmidlene. Du kan fortsatt støtte de aktive spleisene.

Se alle vinnerne her

SPAREBANK 1 ØSTLANDET har støttet innsamlingen med 50 000 kr

Norges første GRATIS dyreklinikk for dyr av fattige og rusavhengige åpnes av Dyrebeskyttelsen Norge

Alle pengene som samles inn går til å bygge Norges første GRATIS dyreklinikk for dyr av rusmisbrukere og vanskligstilte i Oslo

Dugnad for å samle inn midler til oppstart av Norges første gratis dyreklinikk for dyr av vanskeligstilte og rusavhengige.


Kjære hele Norge, medmennesker, hundeelskere, dyreglade, fattige og rike.

Dyrebeskyttelsen Norge med veterinær Caroline Holtet i spissen skal starte en klinikk for dyr av eiere, som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling. 

Dyrebeskyttelsen Norge skal starte en klinikk for dyr av eiere, som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling. Vi opplever at svært mange dyr, og mennesker, ikke får den hjelpen de har behov for. Rusavhengige blir ofte trukket fram som et eksempel på mennesker som ikke bør ha dyr, men vår erfaring tilsier at de gjerne har det og vi vet at disse dyrene ofte ikke får den medisinske behandlingen de har behov for. Dyrebeskyttelsen Norge sin klinikk skal være et tilbud til de dyrene som faller utenfor det kommersielle veterinærtilbudet som finnes i byen i dag og du kan gjerne kalle det et slags Frelsesarmeen eller Blå Kors for dyr.

Klinikken skal ligge sentralt i Oslo. Prosjektet med planlegging og innsamling av midler til oppstart og bygging starter for fullt 1. oktober 2022. Klinikken forventes å åpnes på nyåret 2023.

Caroline Holtet er ansatt som prosjektleder og drivkraft. Hun er veterinær og har lang erfaring med frivillig arbeid med hjemløse dyr, men har også i flere år jobbet med å samle inn midler slik at hun kan gi dyr av rusmisbrukere veterinærbehandling med stor suksess.

Caroline sier: Med Dyrebeskyttelsen Norge i ryggen skal vi åpne Norges første "hel" gratis dyreklinikk og butikk i Oslo høsten 2022.

Dyrebeskyttelsen Norge er en svært veldrevet organisasjon som jobber for at dyr i Norge skal ha det trygt og godt. De jobber bredt med alt fra omplassering til prosjekter om vold mot dyr/ mennesker, avlsarbeid og retningslinjer samt fosterhjem for dyr hvor eier oppsøker krisesenter eller skal i fengsel for å nevne noe.

Det er ingen menneskerett å ha dyr men nå er det nå en gang sånn at veldig mange- uavhengig av økonomi og sosial status har et kjæledyr . Mange av disse er gode dyreeiere og dyret betyr i mange tilfeller alt for dyreeier.

Jeg er utdannet veterinær og var ferdig på studie etter 6 år i Ungarn i 2013. Siden endt utdannelse har jeg jobbet på en stor dyreklinikk i Oslo og har bred erfaring fra yrket. Det var i Ungarn min interesse for eierløse dyr og dyr som eies av mennesker med en vanskelig økonomi oppstod. Alle dyr fortjener et godt og stabilt hjem samt oppfølging av veterinær hele livet når det er behov for det. Jeg har arrangert gratis veterinær behandling på klinikken jeg har jobbet fast ved i flere år og det har vært et stort behov og mange fremmøtte på disse dagene. Det har vært vondt å avvise pasienter eller kun tilby de avliving på statens regning resten av året.

I jobben min som veterinær har jeg møtt mange mennesker med en veldig vanskelig hverdag og økonomi av diverse årsaker. Dette går ofte utover kjæledyrene deres. De får rett og slett ikke den medisinske behandlingen de trenger. Mattilsynet i Norge kan tilby å dekke avliving men ofte er ikke dette et alternativ for eier og de kvier seg for å oppsøke veterinær grunnet kostnadene knyttet til besøket. Av den grunn er det behov for en klinikk hvor disse dyrene kan komme å få behandling, Det kan være en helsesjekk, sårstell, sjekk av en ny kul, allergi behandling, tannbehandling, senior kontroll med blodprøve, øre rens eller en verdig avliving i rett tid i samråd med veterinær.

Klinikken skal ligge sentralt i Oslo 50 meter fra Legevakten nederst på Grunerløkka og jeg er prosjektleder og veterinær ved klinikken.

I tillegg til en moderne dyreklinikk vil det også bli en “gratis butikk”. Her skal kundene få med seg brukt for og utstyr til dyret sitt helt gratis. Godt for miljøet og fint for kunden. Dyrebeskyttelsen mottar mye brukt og nytt utstyr og for og på klinikken vil vi kunne dele ut dette til de som trenger det mest.

Det vil sendes ut utfyllende info til alle andre klinikker, RUS anstalter, legevakt, sykepleie på hjul, NAV, mattilsynet om kontakt info og åpningstider og hvordan klinikken fungerer. På denne klinikken skal kun dyr av økonomisk vanskeligstilte dyreeiere behandles. 

Vi håper også på et tett samarbeide og spennende møter med NAV, Mattilsynet, veterinær-foreningen, 24 / 7, kommunal rusomsorg, hjemmesykepleien, sykepleie på hjul, frelsesarmen, blåkors, evangeliesentret, tannlege på hjul, Fyrlyset, legevakt, Petter uteligger og flere andre.

Dyrebeskyttelsen Norge har mottatt en fantastisk arv som skal brukes til å bygge og starte opp klinikken. Dyrebeskyttelsen Norge skal også stå for drift og faste kostnader.

Det koster penger å sette opp en klinikk som denne, og derfor søker jeg støtte av dere som har lest helt hit. Vi har flere gode sponsorer med på laget og får bl.a veterinærutstyr til gode priser. Vi håper også å få brukt utstyr donert fra andre klinikker. Butikken skal fylles opp med returfor og overskuddsvarer donert fra andre klinikker og dyrebutikker samt grossister for utstyr til dyr. 

Hvis du som leser ønsker å kontakte meg direkte for donasjon av : 

 • Utstyr til dyr
 • For til dyr
 • veterinært utstyr
 • butikk innredning
 • data utstyr
 • kontor rekvisita
 • reklame materiell 
 • arbeidsklær
 • vekterselskap
 • alarmsystem
 • TV / Data / printer/ scanner
 • maling
 • ønsker også kontakt med Posten/Bring for gratis sending av varer til klinikk

så kontakt meg gjerne på caroline@dyrebeskyttelsen.no

Jeg har også søkt og mottatt pengestøtte hos bla Stiansen stiftelsen, Veterinærforeningen og  Schneider Stiftelsen.

Takk for at du åpnet og leste denne spleisen, dette kommer til å bli så bra og er sårt tiltrengt. Jeg gleder meg til å kunne gi et tilbud til de dyrene hvor eier ikke har penger til å følge opp helsen deres slik de ønsker. 

Norges første GRATIS dyreklinikk for dyr av fattige og rusavhengige åpnes av Dyrebeskyttelsen Norge

301 450 kroner innsamlet

816 givere
Avsluttet 26.11.2022
100% av 300 000 kr
Givere (251 450 kr)SPAREBANK 1 ØSTLANDET har støttet innsamlingen med 50 000 kr
Caroline Jansen Holtet sitt profilbilde
Verifisert
Caroline Jansen Holtet
står bak spleisen
Dyrebeskyttelsen Norge sitt profilbilde
Dyrebeskyttelsen Norge mottar pengene

Om organisasjonen

Støtt vårt arbeid for dyr i nød

Dyrebeskyttelsen Norge er den eneste landsdekkende organisasjonen som driver med praktisk hjelp til dyr i nød. De 27 lokalavdelingene våre står på, 365 dager i året, for å redde dyr fra vanskjøtsel og hjemløshet. Praktisk hjelp til dyr i nød utløser ikke statsstøtte og vi er derfor helt avhengig av medlemmer og gaver. Koronakrisen får store økonomiske ringvirkninger for samfunnet og Dyrebeskyttelsen Norge er ikke noe unntak. Vi er naturligvis bekymret for hvordan dette vil påvirke arbeidet vårt og tusenvis av dyr, som er avhengig av oss. Din støtte gjør det mulig for oss å være der for dyrene, både under krisen og etterpå.

Akkurat nå trenger disse aktivitetene vår støtte.

Organisasjonsnummer: 971 277 475
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Caroline Jansen Holtet er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×