LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Gi varme i vinter 💗 - fra hånd til hånd 🚛

Gi varme i vinter 💗 - fra hånd til hånd 🚛

Pengene som samles inn går til å sende varme klær, sko og tepper til barn og familier i Albania, samt innkjøp av ved til fyring.

Nå kommer vinteren med stormskritt, og kulda setter inn for alvor i et av Europas fattigste land. 

Bli med på Spleisen - gi varme i vinter! 

I Tønsberg står våre frivillige klare til å pakke varme klær, sko og tepper som skal sendes til Albania. Der bor det altfor mange barn i kalde, fuktige hus og leiligheter. De får kanskje bare varme seg foran ovnen en time eller to på ettermiddagen. Ingen barn skal ha det sånn, og vi kan hjelpe dem! 

Din hjelp kan dekke det akutte behovet til trengende barn og familier denne vinteren!

Har du mulighet til å gi et bidrag til transport av varme klær og tepper eller innkjøp av ved?

Her er noen eksempler på hva du kan hjelpe med:

  • 🛌🏻 Gi varme tepper til én familie for 240 kroner.
  • 🎁 Bidra med varme klær: Ullsokker, gensere, varme jakker og vintersko, for 370 kroner.
  • 🪵 Gi vedfyring på de kalde netter for 490 kroner.
  • 💗 Gi et større beløp som kan hjelpe mange familier gjennom vinteren. 

Vi vil gjerne gjøre det mulig for alle å støtte, og derfor samler vi også inn varme klær og tepper som kan sendes eller leveres til lageret vårt i Tønsberg innen 8. desember.

Vi har også et begrenset antall ‘julegaver’ til givere som vi kan sende tilbake som takk, for eksempel fine julekort, håndlaget julepynt og en personlig hilsen fra en av familiene som får hjelp.

For litt siden møtte vi Leandra på fem år. Hun lever i fattigdom og hennes familie får hjelp av oss med klær og utstyr, samt penger til medisinene Leandra trenger. Vi hadde med oss flere varme klær og tepper fra Norge, som hun og mammaen virkelig trengte! Slik går hjelpen fra våre givere fra hånd til hånd.

Bilde: Per jobber som frivillig i Norsk Nødhjelp, og her leverer han en pakke med varme klær og tepper til Leandra og mammaen hennes. 

Hjelpen går virkelig fra hånd til hånd, og spleisen ‘Gi varme i vinter’ har et mål om å hjelpe så mange familier som mulig denne vinteren. 

I over 30 år har vi sendt hjelp til tusenvis av barn og familier, og det er takket være flinke frivillige og givere i Norge! I år er dessverre behovet større enn det har vært på lenge - med skyhøye strømregninger og nær dobling av prisen på fyringsved. Derfor er transport av varme klær, tepper og pengestøtte veldig viktig nå. 

Vi i Norsk Nødhjelp jobber for å gjøre folk selvstendige, i stand til å klare seg selv. Vi har ingen ambisjoner om å redde et land, eller en hel befolkning. Fokuset vårt er å hjelpe familie etter familie, barn etter barn, til et bedre liv. Vi pleier å si: 

Hvert bidrag nytter, for hvert eneste barn teller!

TAKKEGAVER TIL GIVERE:

De som ønsker det kan få tilsendt en julegave som takk: 

En pakke med julekort - 7 unike postkort med koselige julemotiv!

Håndlaget julepynt - I pakken ligger det tre heklede snøkrystaller og tre hvite filthjerter. Kjempefin pynt til treet, vinduet, eller julepakkene! Alle produktene er håndlaget av en kvinnegruppe i Albania.

SPØRSMÅL OG SVAR OM SPLEISEN:

Hvem står bak denne Spleisen?

‘Fra hånd til hånd’ er en kampanje fra Stiftelsen Norsk Nødhjelp, etablert i 1990. Vårt formål er å hjelpe mennesker, med særlig vekt på barn og familier, til et bedre og verdig liv. Dette gjør vi gjennom barnehjem, skolegang, sosial inkludering og nødhjelpstransporter med klær og utstyr. Vårt kontor og lager ligger i Tønsberg, og vi arbeider i Albania, Romania, Kenya og Tanzania. Du kan lese mer om oss på www.nn.no. 

Hva går pengene til?

Pengene fra innsamlingen går til å sende varme klær, tepper og utstyr med vår nødhjelpstransport, samt innkjøp av ved og andre utgifter for å varme opp hus og leiligheter for familier som lever i fattigdom. 

Hva skjer om vi samler inn mer enn målet på Spleisen?

Får vi inn mer penger enn målet vårt vil det også gå til vårt arbeid for fattige familier i Albania.

Hvordan kan jeg stole på at pengene går til formålet?

Norsk Nødhjelp er godkjent av Innsamlingskontrollen. Det som er unikt med måten vi jobber på er at hjelpen går virkelig fra hånd til hånd - våre frivillige pakker nødhjelpsartikler på lageret utenfor Tønsberg, som kjøres ut til prosjektlandet Albania. Vi arbeider hardt for våre mottakere og givere. Din gave, donasjon eller arbeidsinnsats går alltid til de som trenger hjelpen mest, og vi gjør alt vi kan for at mest mulig skal gå direkte til mottaker. Våre samarbeidspartnere er seriøse, kvalifiserte og ansvarlige mennesker som kjenner sitt lokalsamfunn, og menneskene som trenger hjelp. På den måten sørger vi for at din hjelp virkelig gjør en stor forskjell! 

Hvorfor sender vi hjelp til Albania?

Albania har vært et av Europas aller fattigste land siden kommunismens fall. På grunn av korrupsjon, valgjuks og organisert kriminalitet er det i dag stor emigrasjon av unge og arbeidsføre fra Albania, som betyr at det er mest barn, ungdom, mødre, eldre og uføre som er igjen - de svakeste i samfunnet. Mange lever i ekstrem fattigdom uten mulighet for å hjelpe sine egne barn som fryser og blir syke. Strømkrisen som rammer Europa i år gjør alle enda mer sårbare enn tidligere.

Kan jeg bidra på andre måter enn å gi penger? 

Ja! Du kan dele denne kampanjen i sosiale medier, slik at vi når flere mennesker som ønsker å hjelpe. Du kan komme til oss på Sem utenfor Tønsberg med varme klær og tepper som vi kan sende til Albania - vi har åpent fra mandag til torsdag kl. 09 - 15. Du kan også sende en donasjon i posten. 

Har du spørsmål om spleisen eller vårt arbeid kan du ta kontakt med daglig leder Helene på helene@nn.no !

Når blir belønningene utsendt?

Vi skal sende ut alle belønninger når kampanjen avsluttes 8. desember, hvis ikke før.

Vi håper du vil bli med på Spleisen vår. Alle bidrag nytter, for hvert barn teller!

Gi varme i vinter 💗 - fra hånd til hånd 🚛

58 060 kroner innsamlet

196 givere
Avsluttet 08.12.2022
29% av 200 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
STIFTELSEN NORSK NØDHJELP er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×