LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Redd Rusmiddelanalysetjenesten fra nedleggelse!

Redd Rusmiddelanalysetjenesten fra nedleggelse!

Alle pengene som samles inn går til driften av vår Rusmiddelanalysetjeneste i Oslo

I år opprettet vi Norges aller første rusmiddelanalysetjeneste, et viktig forebyggende tilbud som har eksistert i mange i år i andre europeiske land. Nå står den allerede i fare for å bli lagt ned. Formålet med denne spleisen er å skaffe midler til å drifte rusmiddelanalysetjenesten i Oslo frem til juni 2023.

Tryggere Ruspolitikk drifter en forebyggende analysetjeneste der personer som bruker ulovlige rusmidler kan komme for å få sjekket innholdet i et rusmiddel. Tjenesten har avdekket mange tilfeller av stoff som har vist seg å være noe annet og farligere enn brukeren trodde. I forbindelse med analysen får vi gitt informasjon om risiko, forsvarlig dosering og rusmiddel- og medikamentinteraksjoner til mange som aldri har vært i kontakt med helsevesenet i forbindelse med rus.

Dette skal bidra til at mennesker som besøker oss tar tryggere og mer informerte valg rundt egen rusbruk. Når brukerne får informasjon om at stoffet ikke stemmer overens med det de trodde de hadde kjøpt, velger de som regel å kaste stoffet, advare venner eller ta mindre doser. Kunnskapen om innhold og risiko vi tilbyr kan dermed forebygge skader, uforutsette negative opplevelser og overdosedødsfall. 

Brukerne av tjenesten er alt fra personer som sjelden ruser seg til personer som har alvorlige rusproblemer.

Tryggere Ruspolitikk har utarbeidet en rapport om rusmiddelanalysetjenester, som kan leses på https://www.rusreform.no/rusmiddelanalyse. Vi har brukt kunnskapen og anbefalingene fra rapporten i utviklingen av vår egen analysetjeneste. Vi samarbeider med The Loop i Storbritannia og Legestudentenes rusopplysning i Norge.

Om Tryggere Ruspolitikk

Tryggere Ruspolitikk er en ideell organisasjon som jobber for å endre norsk ruspolitikk, med fokus på menneskerettigheter, skadereduksjon og evidensbasert forebygging. Booking av time foregår gjennom nettsiden Rusopplysningen.no der vi også gir nøktern informasjon om ulike rusmidlers effekter, risiko og skadeforebyggende praksis. Vi jobber for mindre stigma rundt rusbruk, fordi åpenhet redder liv.

Redd Rusmiddelanalysetjenesten fra nedleggelse!

104 221 kroner innsamlet

248 givere
Avsluttet 07.11.2022
69% av 150 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
FORENINGEN TRYGGERE RUSPOLITIKK er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×