LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Løfte til Tøyen - støtt Sportsklubben Sterling

Løfte til Tøyen - støtt Sportsklubben Sterling

Mange så sikkert Brennpunkt-dokumentaren "Norske tilstander" som ble vist på NRK 14. november.

Dokumentaren belyser at, til tross for at 140 millioner kroner er brukt på det såkalte Tøyenløftet de fire siste årene, har barnefattigdommen og ungdomskriminaliteten økt i området. Det har utvilsomt kommet en del godt ut av Tøyenløftet, men samtidig beskriver dokumentaren hvordan løftet ikke har kommet de som trenger det mest, til gode. Eller for å si det med trener Mohamed Fariss i Sportsklubben Sterlings ord: "Det er en kake som har kommet til folk som har en kake fra før".

Sportsklubben Sterling er en fotballklubb som holder til på Tøyen. I Brennpunktdokumentaren beskrives det hvordan Sterling er et viktig, og for mange, det eneste aktivitetstilbudet for fattige barn og unge på Tøyen. Sportsklubben gir de unge muligheter til positive opplevelser, samhold og et alternativ til å henge i gatene hvor veien er kort til kriminalitet. 

140 millioner er brukt på Tøyenløftet; bare 105.000 er gått til Sterling. Vi har ingen tilknytning til klubben, men etter å ha sett Brennpunkt-dokumentaren ønsket vi å hjelpe den i dens arbeid for fattige barn og unge på Tøyen. Med dette starter vi derfor et nytt Tøyenløft og vi kaller det et Løfte til Tøyen. Vårt mål er å samle inn 105.000 kroner innen 2017 er over. Her er noe av det treneren Mohamed Fariss foreslår at de skal bruke de innsamlede pengene til:

"I dokumentaren snakker jeg blant annet om drakt, og det er et behov, siden vi ikke får så mye på kontingent.  Og det er flere grunner til det, en av grunnen er fattigdommen som er i bydelen.
Umiddelbart så tenker jeg,  Jeg ville ha brukt de pengene på å  kurset ungdommene, sende dem på kurs, der de kan få kompetanse for å ha i  CV, det kan gjøre det litt lettere for dem å søke jobber, en mulighet  for å forkjempe fattigdom,  blant annet dommerkurs,  der de kan dømme fotballkamper, og tjene litt penger. Og trener kurs,  der de kan trene barn og unge, samtidig tjene litt penger også, og kan  være gode rollemodeller for de som er litt yngre.  Og vi hadde investert litt av pengene for å ha et jenterom, der jentene kan komme å gjøre sitt, uten at gutta tar hele plassen. Og vi vet at mange jenter med minoritetsbakgrunn sliter med å delta  på organisert idrett, grunnen er flere, noe av det er at det er litt  skambelagt, og skylder ofte på at kontingent er for dyrt, selvom vi tar  kun  500 i året. Vi hadde ønsket å dekke det  kontingent, sånn at foreldrene ikke trenger å tenke på det eller bruke  det som unnskyldning."

Photo: Chell Hill

Løfte til Tøyen - støtt Sportsklubben Sterling

42 760 kroner innsamlet

134 givere
Avsluttet 31.12.2017
SPORTSKLUBBEN STERLING sitt profilbilde
SPORTSKLUBBEN STERLING mottar pengene
Stefan Magnus Landrø sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Stefan Magnus Landrø
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Stefan Magnus Landrø er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×