LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Redd vår døgnåpne chat

Redd vår døgnåpne chat

Alle pengene som samles inn, går til å sikre videre drift av vår døgnåpne chat

Mental helses døgnåpne chat får inn 400 henvendelser hver eneste dag, og nå trenger vi din hjelp. Vi er i en kritisk økonomisk situasjon og står i fare for å måtte redusere vårt viktigste tilbud for barn og unge.

Hver fjerde ungdom har ingen å snakke med når livet blir vanskelig. Sidetmedord er Norges eneste døgnåpne chat der alle kan ta kontakt uansett hva man ønsker å snakke om. De tyngste samtalene er om natten. Når alt annet er stengt, holder vi åpent.

Pågangen er enorm. Hver dag snakker vi med titalls personer som ønsker å ta sitt eget liv, og vi er ofte i kontakt med både AMK og politi for å avverge akutte selvmordsforsøk. Må vi redusere driften på vår døgnåpne chat, vil mange stå uten et tilbud i de mest kritiske timene på natten, og liv vil kunne gå tapt.

Mange har ikke mulighet til, eller klarer ikke, å ringe legevakt eller annen hjelp selv. I snitt får vi inn 400 henvendelser på chatten daglig. Nesten 70 prosent av disse er under 24 år, og vi får stadig flere henvendelser fra gutter og unge menn.

På Verdensdagen for psykisk helse, 10. oktober, satte vi rekord med nesten 600 henvendelser i løpet av ett døgn. Blant disse var en ung jente som var i ferd med å ta livet sitt. I samarbeid med politiet reddet vi et liv den natten.

Hjelp oss å hjelpe – hjelp oss å redde liv

Etter pandemien ser vi en betydelig økning i antall henvendelser. De ekstraordinære midlene vi fikk under pandemien for å kunne utvide åpningstidene ble ikke videreført. I tillegg har kostnadene økt. Vi har omprioritert og omdisponert midler for å kunne drifte chatten som normalt, men pengene strekker likevel ikke til.

Med økende antall henvendelser er det ikke forsvarlig å redusere tilbudet. Vi er nå helt avhengige av eksterne midler for å redde det døgnåpne tilbudet, og håper at bedrifter og privatpersoner vil hjelpe oss å nå målet.

Det er gratis å chatte med oss, men det er ikke gratis å drive chatten. Vi er over 35 betalte ansatte som jobber for at alle som tar kontakt skal få en god chattesamtale.

Siden chatten ble døgnåpen i september 2021 har vi fått inn over 150.000 henvendelser, og tilbakemeldingene fra innskrivere, helsepersonell og politi er at chatten redder liv.

Hjelp oss å hjelpe – hjelp oss å redde liv.

Redd vår døgnåpne chat

366 200 kroner innsamlet

1 581 givere
Avsluttet 04.12.2022
18% av 2 000 000 kr
MENTAL HELSE sitt profilbilde
MENTAL HELSE mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
MENTAL HELSE er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×